Vroeger … oma vertelt

Juffrouw Toos van de lekkere luchten

.

heus; vroeger was reclame stukken leuker!

Geschreven voor de serie Verbeeld een Verhaal in Zes Woorden van Doldriest.  Schrijf een verhaal over RECLAME in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

17 gedachten over “Vroeger … oma vertelt

  1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
   jokezelf schreef:

   Nee Margo, jij bent van harte welkom, maar omdat ik soms wat rare reacties krijg die ik niet op mijn blog wil hebben, kan ik elke eerste reactie van iemand die nog nooit op mijn blog heeft gereageerd, eerst bekijken voordat ik hem toelaat. Daarna kun je zonder meer reageren op alles wat ik schrijf. Sorry dat het zo moet, maar internet blijft een wat eigenaardig fenomeen op dat punt.

   1. Helemaal prima hoor! Zo doe ik het ook! 🙂
    Maar meestal krijg je dan een melding, en nu zag ik niks. Maar even later toch weer wel. Kan ook zijn dat ik het niet zag omdat bij jou de laatste reacties bovenaan staan en bij mij onderaan. 🙂

 1. Ja, mee eens! En deze zijn inderdaad erg leuk, vooral die van de Fiat Panda! Heerlijk! 🙂

 2. De Dramadame – Multidisciplinair theatermaakster met uitglijders naar Beeldende Kunst. Dramadocente. In transitie naar ander dramawerk.
  switha Ro schreef:

  Nou weet je wat het verschil is? Reclamefilmpjes waren vroeger meestal gewoon verhalender. Je had n mini-verhaalstructuur met een hoofdpersoon die bv ergens zijn best voor moest doen etc. Begin-Midden-Eind enzo. Nu is vaak de vertrouwde verhaallijn losgelaten en moet je plaatjes kijken. Geniaal in opbouw/timing. Als de ouderwetse verhaalstructuur loslaat, wordt t misschien wel net zo leuk om te kijken als voorheen. Hoewel ik als dramadocente absoluut iets met die vertrouwde lijn heb. Maar hem soms los te laten, levert ook weer wat verrassends op 🙂

  1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
   jokezelf schreef:

   Daar heb je een punt Nora, maar ik ben niet zo’n beeldlezer helaas.En de hele wereld is aan verbeelding onderhevig. Niet erg, maar verhaal en tekst moeten toch niet vergeten worden (sprak zij egoïstisch). Ik was bijvoorbeeld zaterdag in de bibliotheek en daar is tekst van wat waar staat vervangen door plaatjes op de ruggen van de boeken. Bovendien is alles nog een keer verkleuterd ook; voedingsleer heet bijvoorbeeld eten en drinken en heeft een plaatje van lepel mes en vork. Vervolgens staat dan niet naast de kasten waar je eten en drinken kunt vinden, dus je loopt de hele ruimte door opzoek naar die gezellige plaatjes van een bestekje. Heel effectief natuurlijk, want je komt nog eens ergens ;-), maar ik heb me kleurendoof gezocht.

   1. De Dramadame – Multidisciplinair theatermaakster met uitglijders naar Beeldende Kunst. Dramadocente. In transitie naar ander dramawerk.
    switha Ro schreef:

    Verkleutering. Ojee. Nee dat is zeker niet de bedoeling.

 3. Melody – Vrouw van Joop. Moeder van Bastiaan. Schoonmoeder van Daphne. Vrouwmens van Noah, Brego, Precious & Bilbo Oppasteefje van Kay & Sem. Enthousiast amateur-fotografe en blogger. Leip van natuur en dieren. Leven in Liefde, Geluk & Gezondheid, Nog meer weten? http://melodymusic.nl Vragen? Stel ze gerust! mel62ko@gmail.com
  ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  Ja er zijn zo af en toe reclames die wel de moeite van het bekijken (en onthouden) waard zijn he?

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%