Les Uns et Les Autres

Deze prachtige, drie uren durende, film heb ik meerdere malen gezien. De muziek (De Bolero van Ravel) vond ik daarvóór ook al mooi, maar kreeg door deze film een extra dimensie. De manier waarop de dans wordt uitgevoerd en de muziek bezorgt me iedere keer kippenvel.

De film volgt vier muzikale families met verschillende nationaliteiten (Frans, Duits, Russisch en Amerikaans) en hun verwikkelingen tussen 1936 en 1980. De verschillende verhaallijnen kruisen elkaar op een gala van Unicef.

De grootste gebeurtenis in de film is de Tweede Wereldoorlog, die de verhalen van de vier families bij elkaar brengt en het lot van sommigen bepaalt. Hoewel alle personages fictief zijn, zijn velen gebaseerd op historische artiesten en kunstenaars als Édith Piaf, Josephine Baker, Herbert von Karajan, Glenn Miller, Rudolf Noerejev enz.

De Bolero brengt de vier families aan het eind van de film allemaal samen.
(Bron: Wikipedia.org)

Meer mooie (zwijmel)muziek luisteren, of zelf meedoen? Klik dan naar Marja 

12 gedachten over “Les Uns et Les Autres

 1. Melody – Vrouw van Joop. Moeder van Bastiaan. Schoonmoeder van Daphne. Vrouwmens van Noah, Brego, Precious & Bilbo Oppasteefje van Kay & Sem. Enthousiast amateur-fotografe en blogger. Leip van natuur en dieren. Leven in Liefde, Geluk & Gezondheid, Nog meer weten? http://melodymusic.nl Vragen? Stel ze gerust! mel62ko@gmail.com
  Melody schreef:

  geweldige muziek bij een geweldige film…. beiden (blijvend) indrukwekkend 😉

  fijn weekend

 2. De film heb ik nooit gezien, maar de muziek ken ik natuurlijk wel. Mooi….

  Liefs Frederique

 3. Inderdaad prachtig, ga ook klassieke muziek steeds mooier vinden al draai ik het zelf eigenlijk niet zo vaak. En die combinatie met dansen is echt mooi.

 4. Robbert – Ravels - België – Ik Marja,was een 65+ Nederbelg, sinds '71 samen met Robbert, moeder van 4 en oma van 4. Op mijn blog vind je foto's, limericks, zwijmels, fictie en non-fictie. ( Robbert) Marja is helaas overleden op 20-12-2020
  Marja schreef:

  Geweldig. Dit is ook onze lievelingsfilm. Ik plaatste er al eens iets over. Dank voor je linkje. Fijn weekend.

  1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
   jokezelf schreef:

   Ik kan jouw stukje over deze film niet vinden op je site. Stuur je me een link? Dank alvast.

    1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
     jokezelf schreef:

     Ik zie het! In februari deed ik nog niet mee. Dus ik hoop dat het me vergeven is. Aan de andere kant zijn sommige films en muziekstukken natuurlijk zo mooi dat meer mensen daar mooie herinneringen aan hebben.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%