Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

De Verdubbeldame

Al surfend op zoek naar een goed doel waar ik mijn oude en buitenlandse munten kwijt kan, stuitte ik op de Verdubbeldame en behalve dat ik bij haar de informatie vond die ik nodig had, raakt ik vooral enthousiast door haar geweldige initiatief. Lees en raak geïnspireerd!

verdubbeldame

Al het goede komt in meervoud. Daarom verdubbelt de Verdubbeldame jouw inzet voor een betere wereld. Niet in geld, maar in daden. Stel, je wilt graag iets goeds doen voor de wereld, maar je vraagt je af wat je in je eentje nou teweeg kunt brengen. Dan is het fijn om te weten dat je de Verdubbeldame kunt inschakelen. De Verdubbeldame treedt dan in jouw voetsporen en doet precies wat jij ook doet. Dat maakt jouw initiatief dubbel zo zinnig.

Het gaat zo: jij belooft om iets te doen dat bijdraagt aan een betere wereld. Dit kan van alles zijn, groot of klein:
 • een week lang geen wegwerpplastic kopen
 • een petitie tegen bontcapuchons ondertekenen
 • een juniorvoetbalteam aanmoedigen in de regen
 • de hond van de buren uitlaten
 • je lampen vervangen door led-lampen
 • een kledingruilfeestje organiseren
 • etcetera, verzin zelf maar!
 • of laat je inspireren door een uitgebreide lijst van wereldverbeterende daden.
De Verdubbeldame verdubbelt jouw inzet, door precies hetzelfde te doen (of als dat niet mogelijk is: iets vergelijkbaars) en daarover te bloggen. Anderen kunnen zich vervolgens aanmelden om ook die daad te verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt.

6 reacties op “De Verdubbeldame

 1. Rebelse Huisvrouw
  7 september 2013

  Een erg leuk initiatief. Of we er de wereld mee redden weet ik niet maar aan de andere kant: als we nu met z’n allen proberen er iets van te maken zou het moeten lukken! Ik zal eens op haar blog gaan kijken!

  Like

 2. gewoonanneke
  7 september 2013

  Ik vind dat wel heel knap dat iemand het doet. En dingen beginnen vaak met kleine dingen. Het is inderdaad een goed initiatief.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 september 2013 door in Natuur en milieu en getagd als , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: