De Verdubbeldame

Al surfend op zoek naar een goed doel waar ik mijn oude en buitenlandse munten kwijt kan, stuitte ik op de Verdubbeldame en behalve dat ik bij haar de informatie vond die ik nodig had, raakt ik vooral enthousiast door haar geweldige initiatief. Lees en raak geïnspireerd!

Al het goede komt in meervoud. Daarom verdubbelt de Verdubbeldame jouw inzet voor een betere wereld. Niet in geld, maar in daden. Stel, je wilt graag iets goeds doen voor de wereld, maar je vraagt je af wat je in je eentje nou teweeg kunt brengen. Dan is het fijn om te weten dat je de Verdubbeldame kunt inschakelen. De Verdubbeldame treedt dan in jouw voetsporen en doet precies wat jij ook doet. Dat maakt jouw initiatief dubbel zo zinnig.

Het gaat zo: jij belooft om iets te doen dat bijdraagt aan een betere wereld. Dit kan van alles zijn, groot of klein:
 • een week lang geen wegwerpplastic kopen
 • een petitie tegen bontcapuchons ondertekenen
 • een juniorvoetbalteam aanmoedigen in de regen
 • de hond van de buren uitlaten
 • je lampen vervangen door led-lampen
 • een kledingruilfeestje organiseren
 • etcetera, verzin zelf maar!
 • of laat je inspireren door een uitgebreide lijst van wereldverbeterende daden.
De Verdubbeldame verdubbelt jouw inzet, door precies hetzelfde te doen (of als dat niet mogelijk is: iets vergelijkbaars) en daarover te bloggen. Anderen kunnen zich vervolgens aanmelden om ook die daad te verdubbelen, zodat de impact nog groter wordt.

6 gedachten over “De Verdubbeldame

 1. Kijk, dáár wordt een mens nou rijk van, van zulke goede initiatieven! En alhoewel het niet altijd uitvoerbaar zal zijn, kom je met een welwillende gedachte, ook een heel eind 😀

 2. Leuk initiatief.
  De tuin van mevrouw Lemaire zal wel propvol bomen staan. Het vereist bovendien een enorme organisatie om dat alles bij te houden. Ook hulde 🙂

 3. Dat spreekt mij wel aan, en een vluchtig blik op het blog smaakt ook naar meer, bedankt voor de tip, ik ga er binnenkort eens uitgebreid kijken, en wie weet …………..

 4. Joke, ik ben hier altijd al mee bezig.
  B.v. als er ergens een boom wordt weggehaald plant ik er een in eigen tuin. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Wees zelf de verandering die je in de wereld wenst te zien…..

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%