Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

De blogparel is er weer!

blogparel 2013

1 September jl. ging de Blogparel 2013 on-line. Met een nieuwe website en net even iets andere voorwaarden dan bij vorige edities. Het accent ligt scherper dan voorheen op het ‘lachen-en-doordenken’-effect.  Nieuw op de Blogparel 2013 is dat lezers direct kunnen reageren op de inzendingen. Dat geeft de mogelijkheid te discussiëren over de kandidaatstukjes. De jury en waar en wanneer de prijsuitreiking plaatsvindt, blijven voorlopig nog een verrassing.

De Blogparel is sinds 2009 dé Blogprijs voor blogs met een dubbele bodem; blogs die je aan het lachen maken, maar die ook tot nadenken stemmen. Je kunt dus weer verwijzen naar het mooiste blogstukje dat je dit jaar gelezen hebt en dat wat met je gedaan heeft.

Een blogparel laat je lachen en nadenken

De voorwaarden in het kort
1. Belangrijkste voorwaarde is dat de blogpost voldoet aan het criterium van de Blogparel: het stuk brengt je aan het (glim)lachen èn het zet je aan het denken. Deze twee elementen zijn onvoorwaardelijk aan elkaar verbonden. Geen tranentrekkende stukjes dus, tenzij van het lachen de tranen uit je ogen rollen.
2. De blogpost is afkomstig van een weblog dat regelmatig publiceert. Minstens één tot twee keer per week verschijnt er een nieuwe blogpost.
3. De blogpost is afkomstig van een weblog dat één jaar of langer bestaat.
4. Commerciële weblogs zijn uitgesloten.
5. Alleen blogposts die in 2013 zijn verschenen komen in aanmerking. De inzendtermijn sluit op 10 januari 2014, zodat ook blogs van eind december 2013 nog ingestuurd kunnen worden.

Lees aandachtig eerst de regels en voorwaarden op blogparel en stuur daarna je (eigen of andermans) stukje in.

N.B. De winnaar van vorig jaar was: ”Mijn omaatje” van Fadwa Kartoubi.

7 reacties op “De blogparel is er weer!

  1. switha Ro
    15 september 2013

    Ik vind het wel leuk, maar vrees toch altijd ‘de beste’. Er is kwaliteitsverschil, okay, maar het is zo betrekkelijk.

    Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 9 september 2013 door in Ooit actueel en getagd als , , , , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: