Ode aan de doden 2013

pa peinzendDaanHad ik vorig jaar nog één kaarsje nodig (voor mijn vader), dit jaar heeft ook de enige zoon van mijn man het leven verlaten. Ik wil ze op deze manier herdenken.

Dag pa, dag Daan, ik hoop dat jullie het fijn hebben, waar jullie ook zijn.

kaarsjes
Ode aan de doden op tv

De KRO brengt in de week van 28 oktober iedere avond een ode aan bekende en onbekende overledenen en vraagt aan iedereen in Nederland: voor wie steek jij een kaarsje op? Daarmee wordt het herdenken van overledenen meer onder de aandacht gebracht. Hartstikke goede actie, vind ik, want het belang van herdenken is groter dan de meesten van ons zich realiseren. Niet alleen voor katholieken, maar voor iederéén.
In aflevering 1 (vanavond, 28 oktober om 19.20 uur op Ned.2) brengen Loes Luca, Paul de Leeuw en Albert Verlinde een eerbetoon aan actrice Hetty Blok, de legendarische zuster Klivia in ‘‘Ja Zuster, Nee Zuster’’. Acteur George van Houts vertelt over zijn vrouw, de actrice Leonoor Pauw, die dit voorjaar overleed aan kanker. En rijksambtenaar Rob Schuitema brengt een ode aan de dakloze Cees Vuurpijl die bij hem om de hoek woonde in een kuil in de duinen.
Vrijdag 1 november wordt de week afgesloten met de uitzending “’Ode aan het Leven’” gepresenteerd door Anita Witzier vanuit de Laurenskerk in Rotterdam. We vieren het leven van onze dierbare overledenen en laten ze voortleven in verhalen en muziek. Charly Luske, Jamai, Karin Bloemen, en Paul de Munnik brengen muzikale odes.

.

15 gedachten over “Ode aan de doden 2013

  1. Het is dan wel een paar maanden geleden al gebeurd maar het is nooit te laat om te condoleren en sterkte te wensen. Bij deze doe ik dat van harte., .
    41 is inderdaad erg jong. Was hij ziek?

    Hoe dan ook, mooi dat je er op deze manier aandacht aan hebt besteed. Alle respect.

    1. Hij was al jaren manisch depressief en psychotisch en kon het leven zoals hij dat leefde niet meer aan.

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: