Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Ode aan de doden 2013

pa peinzendDaanHad ik vorig jaar nog één kaarsje nodig (voor mijn vader), dit jaar heeft ook de enige zoon van mijn man het leven verlaten. Ik wil ze op deze manier herdenken.

Dag pa, dag Daan, ik hoop dat jullie het fijn hebben, waar jullie ook zijn.

kaarsjes
Ode aan de doden op tv

De KRO brengt in de week van 28 oktober iedere avond een ode aan bekende en onbekende overledenen en vraagt aan iedereen in Nederland: voor wie steek jij een kaarsje op? Daarmee wordt het herdenken van overledenen meer onder de aandacht gebracht. Hartstikke goede actie, vind ik, want het belang van herdenken is groter dan de meesten van ons zich realiseren. Niet alleen voor katholieken, maar voor iederéén.
In aflevering 1 (vanavond, 28 oktober om 19.20 uur op Ned.2) brengen Loes Luca, Paul de Leeuw en Albert Verlinde een eerbetoon aan actrice Hetty Blok, de legendarische zuster Klivia in ‘‘Ja Zuster, Nee Zuster’’. Acteur George van Houts vertelt over zijn vrouw, de actrice Leonoor Pauw, die dit voorjaar overleed aan kanker. En rijksambtenaar Rob Schuitema brengt een ode aan de dakloze Cees Vuurpijl die bij hem om de hoek woonde in een kuil in de duinen.
Vrijdag 1 november wordt de week afgesloten met de uitzending “’Ode aan het Leven’” gepresenteerd door Anita Witzier vanuit de Laurenskerk in Rotterdam. We vieren het leven van onze dierbare overledenen en laten ze voortleven in verhalen en muziek. Charly Luske, Jamai, Karin Bloemen, en Paul de Munnik brengen muzikale odes.

.

Delen

15 reacties op “Ode aan de doden 2013

 1. EJW
  30 okt 2013

  Ik moet aan mijn opa denken. Aan deze man heb ik zulke fijne herinneringen.

 2. roadlaura1969
  29 okt 2013

  Aller eerst sterkte Joke met je vader en met Daan en wat een mooi gebaar om dit logje eraan te wijden.

  Persoonlijk brand ik elke avond theelichtjes voor mijn moeder, vader, nichtje (was pas 6 ) en ons hondje Lotje ….het is een mooi ritueel die voor mij losgekoppeld is van katholieke te zijn.

  Nogmaals sterke ook voor jouw man xxx

 3. Nannie Hugen
  29 okt 2013

  sterkte Joke

 4. Trees
  29 okt 2013

  Mooie gedachte Joke!
  Wat vreselijk jong, die zoon van je man. Mijn zoon is dit jaar 40 geworden, moet er niet aan denken…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 28 okt 2013 door in Persoonlijk en getagd als , , , , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: