Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Wellness voor moeder en dochter

saunaduivelPas na vijftigste verjaardag maakte ik kennis met het fenomeen sauna. Ik wist natuurlijk al langer dat er zaken bestonden als hetelucht- stoom- en zweetbaden, maar het leek mij helemaal niks; te warm en te benauwd. Bovendien – ik beken het ruiterlijk – had ik er zo mijn ideeën over; Sodom en Gomorra gaat wat ver, maar ik verwachtte toch wel enig geloer naar lichaamsdelen die ik niet aan Jan en Alleman wilde blootstellen.

Toch wist mijn dochter mij op een gegeven moment mee te tronen. We waren ons traditionele weekendje weg; naar het Thermaalbad Arcen deze keer. Lekker ouderwets ingericht, met heerlijk warme buitenbaden. Ik hield het bij geneeskrachtige baden en rustruimtes, maar zij vond de sauna een absolute must. Toen ze ontspannen en rozig terug kwam, bleef ze op me inpraten; “Héérlijk mam, zó lekker, probeer het nou eens, je vind het vast geweldig “. Ik zei al, ik had mijn bedenkingen, maar ging toch mee toen zij een tweede ronde ging maken. Want nieuwsgierig ben ik wel en wat kon mij nou gebeuren?

Niets natuurlijk, het viel reuze mee. Niemand keek, maar ik had het Spaans benauwd. Na vijf minuten stond mijn hoofd al op plofstand. Wat een opluchting toen ik met mijn oververhitte lijf in heerlijk koel water plonsde! Pfff, dacht ik, niks voor mij, geef mijn portie maar aan de overbekende Fikkie.

zweten in de saunaMaar … zeg nooit nooit, want diezelfde middag ging ik toch nog een keer met mijn dochter mee en bleef ik de volle twintig minuten zitten. Je went er kennelijk aan. Het vocht liep in verrukkelijke straaltjes uit mijn poriën. Het was me een potje genieten, net als de duik in het zwembad daarna. Sindsdien is ons jaarlijkse (winter)weekendje weg niet compleet zonder minstens één dag naar de sauna. Ik verheug me er nu al op.

Misschien vind je deze berichten ook leuk om te lezen?
Online klantenservice
Routebeschrijving
Dagbesteding

22 reacties op “Wellness voor moeder en dochter

 1. platoonline
  13 november 2013

  Ik heb me ooit eens laten verleiden om de sauna in te gaan. Maar ik merkte al na vijf minuten dat het niets voor mij was. Veel te heet en te benauwd. En dat ijskoude water trekt ook al niet aan. Dapper dat je het hebt gedaan, beslist. Maar ik doe het je niet na. Hoeft natuurlijk ook niet. Wat ik heel leuk vind om te lezen dat je het samen met je dochter zo leuk hebt gehad. En daar kan ik me dan weer veel meer bij voorstellen.
  Mooi logje.

  Like

 2. Albert y Mara fotoblog
  12 november 2013

  Wij houden er allebei niet van, maar begrijpen helemaal dat jij naar het weekend verlangt met je dochter. In onze kennissenkring wel veel die wel regelmatig een sauna bezoeken.
  Overdag is het in de zon bijna een sauna 😉

  Like

 3. Rebelse Huisvrouw
  11 november 2013

  Ik doe het eigenlijk nooit maar het is wel lekker ja, Voorlopig beperk ik me tot urenlang in bad liggen!

  Like

  • jokezelf
   11 november 2013

   Ik lag vroeger ook heel graag in bad, maar glibber tegenwoordig weg als ik er weer uit probeer te komen.

   Like

 4. gewoonanneke
  10 november 2013

  Ja ik had en heb hetzelfde denk ik als jij, dus het is er nog nooit van gekomen terwijl ik van veel mensen hoor dat het zo heerlijk is. Wie weet komt het ooit nog eens.

  Like

  • jokezelf
   11 november 2013

   Toch een keertje proberen, zou ik zeggen. Het is echt ontzettend lekker.

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 9 november 2013 door in Persoonlijk en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: