Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Ook bij Marente één minuutje voor een betere ZorgCAO

marente button actieDe één minuutactie van de AbvaKabo/FNV was ook bij Marente een groot succes. Veel zorg- medewerk(st)ers droegen de actiebutton en maakten daarmee duidelijk dat zij het huidige onderhandelingsakkoord niet goed genoeg vinden. Zij staan achter de wens van de grootste zorgbond voor een betere CAO in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg.

kraaiennestZe willen meer handen aan het bed, een fatsoenlijke salarisverhoging, een lagere werkdruk en meer zekerheid over hun baan. Ook willen zij af van pauzes die verplicht doorgebracht worden op de werkvloer. Een pauze betekent juist dat je even afstand kunt nemen van je werk, waardoor je daarna weer met frisse moed verder kan. Zeker voor zorgmedewerkers is op tijd pauze nemen van groot belang voor het uithoudingsvermogen.

Het kan toch niet zo zijn dat mensen met hart voor de zaak in hun vrije tijd doorwerken omdat er te weinig personeel is, of vanwege de werkdruk na afloop huilend van vermoeidheid naar huis gaan? Tegen dát salaris? De werkgevers moesten zich schamen dat ze het zwaarste werk het slechts belonen.

diny (3)

7 reacties op “Ook bij Marente één minuutje voor een betere ZorgCAO

  1. Plato
    17 januari 2014

    Prima zo’n actie. Mensen die goed werk doen, moeten adequaat worden beloond. Ik weet even niet waar al dat geld vandaan moet komen maar met de juiste bezuinigingen op de juiste plaats is er nog wel wat mogelijk denk ik. Van die bonus van die foute Rabobestuurder kunnen bijvoorbeeld alweer 6 thuiszorgmedewerkers prima leven. En zo voort.

  2. jokezelf
    11 januari 2014

    Er is in ieder geval nu bereikt dat er voor de thuiszorgmedewerksters een betere CAO is; http://www.fnvvoorzorg.nl/nieuws/2014/1/8/afspraken-abvakabo-fnv-en-btn-over-toekomst-huisho/. Nu verder vechten voor een betere CAO in de verpleeg- en verzorgingshuizen!

Reacties zijn gesloten.

Categorieën

Archieven

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: