Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Ook bij Marente één minuutje voor een betere ZorgCAO

marente button actieDe één minuutactie van de AbvaKabo/FNV was ook bij Marente een groot succes. Veel zorg- medewerk(st)ers droegen de actiebutton en maakten daarmee duidelijk dat zij het huidige onderhandelingsakkoord niet goed genoeg vinden. Zij staan achter de wens van de grootste zorgbond voor een betere CAO in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg.

kraaiennestZe willen meer handen aan het bed, een fatsoenlijke salarisverhoging, een lagere werkdruk en meer zekerheid over hun baan. Ook willen zij af van pauzes die verplicht doorgebracht worden op de werkvloer. Een pauze betekent juist dat je even afstand kunt nemen van je werk, waardoor je daarna weer met frisse moed verder kan. Zeker voor zorgmedewerkers is op tijd pauze nemen van groot belang voor het uithoudingsvermogen.

Het kan toch niet zo zijn dat mensen met hart voor de zaak in hun vrije tijd doorwerken omdat er te weinig personeel is, of vanwege de werkdruk na afloop huilend van vermoeidheid naar huis gaan? Tegen dát salaris? De werkgevers moesten zich schamen dat ze het zwaarste werk het slechts belonen.

diny (3)

7 reacties op “Ook bij Marente één minuutje voor een betere ZorgCAO

 1. Plato
  17 januari 2014

  Prima zo’n actie. Mensen die goed werk doen, moeten adequaat worden beloond. Ik weet even niet waar al dat geld vandaan moet komen maar met de juiste bezuinigingen op de juiste plaats is er nog wel wat mogelijk denk ik. Van die bonus van die foute Rabobestuurder kunnen bijvoorbeeld alweer 6 thuiszorgmedewerkers prima leven. En zo voort.

  Like

 2. jokezelf
  11 januari 2014

  Er is in ieder geval nu bereikt dat er voor de thuiszorgmedewerksters een betere CAO is; http://www.fnvvoorzorg.nl/nieuws/2014/1/8/afspraken-abvakabo-fnv-en-btn-over-toekomst-huisho/. Nu verder vechten voor een betere CAO in de verpleeg- en verzorgingshuizen!

  Like

 3. Albert y Mara fotoblog
  10 januari 2014

  Ik heb 40 jaar in de zorg gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar als avondhoofd in een zorgcentrum in onze “dolfijne” stad. Alles wat jij ter sprake brengt kan ik met A4’tjes vol beantwoorden en argumenteren. Dat doe ik maar niet want ik heb dat leven achter me gelaten en geniet nu heerlijk van mijn ZELF BETAALDE pré-pensioen (dus gewoon geen salaris) samen met m’n lief. Nog even en dan kan ik weer de goede kant op. Los Boliches aan de Costa del Sol.
  Joke blijf jij doorwerken tot je 65e en 4 maanden. Ik ben van 1950 en ik weet niet hoe oud we samen mogen worden. Daarom ben ik gestopt toen Albert 65 werd. Die was als sinds zijn 57e met pré-pensioen voor 80% van zijn laatst genoten salaris. Die had echt een bruin leven toen ik nog hard aan het werk was. Je mag me ook antwoorden in een mail.
  Lieve groeten Mara

  Like

 4. Rebelse Huisvrouw
  7 januari 2014

  Weer helemaal mee eens. Dit is de consequentie van onze ‘participatiemaatschappij’ (ik kan het woord niet meer hóren ondertussen en we staan nog maar aan het begin!) En de bestuurders maar graaien en zichzelf vorstelijke salarissen en bonussen toekennen. Bah.

  Like

 5. gewoonanneke
  7 januari 2014

  Ben het helemaal met je eens. Heb de laatste jaren via mijn zwager en moeder veel te maken gehad met zorgverleners, petje af voor hen hoor, wat een inzet hebben die mensen.

  Like

 6. roadlaura1969
  7 januari 2014

  Goede inzet en ik hoop dat het zijn vruchten afwerpt.
  Het is ook triest dat het geld op de verkeerde plekken beland, toch merk je dat mensen van de oude stempel ook wel moe worden van de ongemotiveerde nieuwe/jonge medewerkers ongeacht de omstandigheden .
  Feit blijft dat er verandering moet komen, zowel voor de medewerkers als patiënten!

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: