Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Ook bij Marente één minuutje voor een betere ZorgCAO

De één minuutactie van de AbvaKabo/FNV was ook bij Marente een groot succes. Veel zorg- medewerk(st)ers droegen de actiebutton en maakten daarmee duidelijk dat zij het huidige onderhandelingsakkoord niet goed genoeg vinden. Zij staan achter de wens van de grootste zorgbond voor een betere CAO in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg.

Ze willen meer handen aan het bed, een fatsoenlijke salarisverhoging, een lagere werkdruk en meer zekerheid over hun baan. Ook willen zij af van pauzes die verplicht doorgebracht worden op de werkvloer. Een pauze betekent juist dat je even afstand kunt nemen van je werk, waardoor je daarna weer met frisse moed verder kan. Zeker voor zorgmedewerkers is op tijd pauze nemen van groot belang voor het uithoudingsvermogen.

Het kan toch niet zo zijn dat mensen met hart voor de zaak in hun vrije tijd doorwerken omdat er te weinig personeel is, of vanwege de werkdruk na afloop huilend van vermoeidheid naar huis gaan? Tegen dát salaris? De werkgevers moesten zich schamen dat ze het zwaarste werk het slechts belonen.

Delen

7 reacties op “Ook bij Marente één minuutje voor een betere ZorgCAO

 1. Albert y Mara fotoblog
  10 jan 2014
  Albert y Mara fotoblog – Wij zijn Albert en Mara en wonen acht maanden per jaar aan de Costa del Sol in Spanje en de overige vier maanden verdeeld over het jaar aan het Veluwemeer in Nederland vanwege onze beide kleinkinderen. We bloggen sinds januari 2005 bij weblog. Door de problemen bij weblog vanaf september 2011 bij Blogspot. Muziek uit de 60's, 70's en 80's is onze favoriet. N.B. De "y" in onze naam is in het Spaans het Nederlandse woordje "en" 't Is maar dat je 't weet! Grtz Mara

  Ik heb 40 jaar in de zorg gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar als avondhoofd in een zorgcentrum in onze “dolfijne” stad. Alles wat jij ter sprake brengt kan ik met A4’tjes vol beantwoorden en argumenteren. Dat doe ik maar niet want ik heb dat leven achter me gelaten en geniet nu heerlijk van mijn ZELF BETAALDE pré-pensioen (dus gewoon geen salaris) samen met m’n lief. Nog even en dan kan ik weer de goede kant op. Los Boliches aan de Costa del Sol.
  Joke blijf jij doorwerken tot je 65e en 4 maanden. Ik ben van 1950 en ik weet niet hoe oud we samen mogen worden. Daarom ben ik gestopt toen Albert 65 werd. Die was als sinds zijn 57e met pré-pensioen voor 80% van zijn laatst genoten salaris. Die had echt een bruin leven toen ik nog hard aan het werk was. Je mag me ook antwoorden in een mail.
  Lieve groeten Mara

  • jokezelf
   11 jan 2014
   Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.

   Ik heb je een mailtje gestuurd Mara.

 2. Rebelse Huisvrouw
  7 jan 2014
  Rebelse Huisvrouw

  Weer helemaal mee eens. Dit is de consequentie van onze ‘participatiemaatschappij’ (ik kan het woord niet meer hóren ondertussen en we staan nog maar aan het begin!) En de bestuurders maar graaien en zichzelf vorstelijke salarissen en bonussen toekennen. Bah.

 3. gewoonanneke
  7 jan 2014
  gewoonanneke

  Ben het helemaal met je eens. Heb de laatste jaren via mijn zwager en moeder veel te maken gehad met zorgverleners, petje af voor hen hoor, wat een inzet hebben die mensen.

 4. roadlaura1969
  7 jan 2014
  roadlaura1969 – Kerkrade – Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 53 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes Yoshi en Pippy. Toch nieuwschierig ? Come join in

  Goede inzet en ik hoop dat het zijn vruchten afwerpt.
  Het is ook triest dat het geld op de verkeerde plekken beland, toch merk je dat mensen van de oude stempel ook wel moe worden van de ongemotiveerde nieuwe/jonge medewerkers ongeacht de omstandigheden .
  Feit blijft dat er verandering moet komen, zowel voor de medewerkers als patiënten!

Geef een reactie Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 jan 2014 door in Zorg en Welzijn en getagd als , , , , , , , , , , , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%