Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

The Cats – The End of the Show – R.I.P. Cees Veerman

jaren 50 radioIk ben me bewust van popmuziek sinds ik als 11-jarige, op het kleine radiootje van mijn oma, voor het eerst de Beatles hoorde. En vanaf dat moment ben ik verslingerd, hoewel ik daarvóór ook van muziek hield, maar die jaren 60, dat was toch wel even wat anders. Ik was ook dol op Volendamse Palingpop. The Cats bijvoorbeeld, daar heb ik veel op gedanst in de jaren zestig en zeventig.  En nu is Cees Veerman ook alweer dood. Gisteren overleden in zijn slaap; 70 jaar was hij nog maar. Dat is jong tegenwoordig. Om dood te gaan dan.

Mijn bijdrage aan zwijmelen op zaterdag 70
Meer gezwijmel? Kijk dan bij Marja

21 reacties op “The Cats – The End of the Show – R.I.P. Cees Veerman

 1. Plato
  11 april 2014

  Jong overleden. Misschien zit er ook nog wel tragiek in de gedachte dat hij artistiek al vlak na de Cats dood was. Net als beroemde voetballers die na hun 35e nog wel doorleven maar eigenlijk nooit meer een hoogtepunt kennen.

  Leuk stukje. Ik ga even snuffelen hoe het hier werkt want die WordPress style van jou is niet de makkelijkste.

  Like

  • jokezelf
   13 april 2014

   Je hebt wel gelijk van die artistieke dood na de Cats. Gebeurt natuurlijk bij veel artiesten. Sommigen hebben één goed beluisterde hit en daarna is het gedaan met de koopman.

   Is mijn wordpress style echt zo ingewikkeld? Ik vond het wel een aardig idee al die stukjes naast elkaar. Ben je er uit gekomen?

   Like

   • Plato
    15 april 2014

    Ja tuurlijk ben ik er uitgekomen. En inderdaad, die stijl heeft wel wat. Het was alleen de eerste aanblik even.

    De Cats: ik herinner me plotseling dat één van de eerste CD’s die ik kocht een dubbel CD van de Cats was. Ik was er gek op. Vooral die nummer die vroeger op de goudkleurige LP stonden vond ik mooi. Maar waarom ook al weer?
    Wat er met die CD gebeurd is weet ik niet. Uitgeleend, Ergens mee naar toegenomen? Geen idee. Maar hij is al jaren weg en vreemd genoeg mis ik hem nog steeds, terwijl ik toch niet (zoals voor de hand ligt) nu eens gewoon een vervangend exemplaar heb gekocht (die eerste was toen nog verschrikkelijk duur en tegenwoordig koop je zo’n ding voor een tientje). Alsof ik wil blijven hangen in mijn verlies. Hm, daar moet nu maar eens verandering in komen. Ik ga een CD van de Cats kopen 🙂

    Like

 2. Sunnyman
  29 maart 2014

  Prachtig toch die herinneringen. Mijn vader was dol op de Cats en ik heb dat een beetje van hem overgenomen. Grappig trouwens ik heb een blogje gemaakt met dezelfde titel, ik had ook de behoefte om er even over te schrijven.

  Altijd leuk om te lezen dat meer mensen dat gevoel hebben.

  Like

 3. Trees
  27 maart 2014

  Mooi om weer eens te horen, ik was ook echt dol op de cats en had ook platen van ze. Later ook van Piet Veerman solo.
  Ja… die Cees, veel te jong hè…

  Like

 4. Rebelse Huisvrouw
  19 maart 2014

  Ik ben nooit een Cats-fan geweest maar hoe dan ook: ze deden het toch maar mooi, op zich was dat al knap natuurlijk. En ja, 70 is veel te jong. 70 Is het nieuwe 60 – de man had dus nog minstens 20 jaar mee gemoeten…

  Like

 5. ria
  18 maart 2014

  Het was niet mijn favoriet. Veel te jong nog 70.
  Een mooi memoriam
  goetjes, Ria

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 maart 2014 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 240 andere volgers

Proud member of OBA

%d bloggers liken dit: