Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

The Cats – The End of the Show – R.I.P. Cees Veerman

jaren 50 radioIk ben me bewust van popmuziek sinds ik als 11-jarige, op het kleine radiootje van mijn oma, voor het eerst de Beatles hoorde. En vanaf dat moment ben ik verslingerd, hoewel ik daarvóór ook van muziek hield, maar die jaren 60, dat was toch wel even wat anders. Ik was ook dol op Volendamse Palingpop. The Cats bijvoorbeeld, daar heb ik veel op gedanst in de jaren zestig en zeventig.  En nu is Cees Veerman ook alweer dood. Gisteren overleden in zijn slaap; 70 jaar was hij nog maar. Dat is jong tegenwoordig. Om dood te gaan dan.

Mijn bijdrage aan zwijmelen op zaterdag 70
Meer gezwijmel? Kijk dan bij Marja

21 reacties op “The Cats – The End of the Show – R.I.P. Cees Veerman

 1. Blog Zonder Naam
  18 maart 2014

  Cees Veerman……Sailing home on heavenly music…..

  Like

 2. cornma
  17 maart 2014

  Grappig, ik ben nooit echt fan geweest van de Cats, maar ik kan wel bijna alle nummers meezingen. En ja, 70 is veel te jong om te sterven.

  Like

 3. Albert y Mara fotoblog
  15 maart 2014

  Mooie in memoriam Joke. Ik was een grote fan van The Cats uit Palingcity. Mara wat minder. Op onze weblog ook een in memoriam geplaatst. Fijn weekend en een hartelijke groet vanuit Los Boliches aan de Costa del Sol van ons beiden. Salu2 Albert

  Like

 4. Melody
  15 maart 2014

  Ja…………70 is veel te jong…. ik was nooit zo bijzonder fan van de cats maar Joop dan weer wel… ik ken de muziek dus wel…

  Like

  • jokezelf
   17 maart 2014

   Weet je dat jouw naam linkt naar de Sinterklaas spel pagina uit 2012??? Best leuk hoor, maar ehm…

   Like

 5. gewoonanneke
  15 maart 2014

  Mijn vriendin was altijd van de Cats en haar favoriet was dan Cees Veerman, ik vond het maar een beetje schele man met dat brilletje. Ik was voor de Tee Set met Peter Tetteroo die al in 2002 overleed. Tja 70 is niet echt oud. Dit is trouwens wel een prachtig nummen van de Cats.

  Like

  • gewoonanneke
   15 maart 2014

   Om even nog duidelijk te zijn. Dat was mijn mening toen ik op de middelbare school zat hoor, waar alles zwart of wit was en ik nog niet ontdekt had dat er ook grijs en andere tinten daartussen waren. 😉

   Like

   • jokezelf
    16 maart 2014

    Ik snap het hoor Anneke. Ik had toen alle kleuren van de regenboog en vond gewoon alles mooi. Later heb ik dat wel wat bijgesteld, maar die vroege popmuziek uit de jaren 60 en 70 draag ik nog steeds een warm hart toe. Oók de TeaSet 😉 zoals ik ze toen beschreef in mijn eigenwijzigheid van de betweterige puber die Engels “kon” hahaha.

    Like

 6. minoesjka2
  15 maart 2014

  Hoorde inderdaad vanmorgen op de radio dat Cees Veerman was overleden ……..

  Like

 7. roadlaura1969
  15 maart 2014

  Dar is zeker jong 70 jaar pfff En de muziek is nog steeds mooi om te horen.

  Like

 8. Apiedapie
  15 maart 2014

  Ik vond dit vroeger zo prachtig! Moge hij rusten in vrede.

  Like

 9. gewoonzoalsikben
  15 maart 2014

  Eigenlijk Zwijmel ik niet meer ,maar wat een triest bericht .Voor zover ik weet had deze man destijds al veel problemen met de bekendheid .Zo jammer hij had een mooie stem .En veel te jong overleden
  Groetjes Elisabeth

  Like

 10. Marja
  15 maart 2014

  Ach, dat had ik nog niet gehoord. Zeventig is inderdaad niet oud. Toepasselijk nummer. Dankjewel, Joke. Ik luisterde ook graag naar de Cats.

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 maart 2014 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 171 andere volgers

%d bloggers liken dit: