Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Oud worden is fijn, maar oud zijn…?

als je overmorgen oud bentGeen toelichting. Lied spreekt voor zichzelf.

 

 

 

 

 

 

Zwijmelen op zaterdag is een initiatief van Marja. Daar vind je meer prachtige muziek en als je zin hebt, kun je meedoen.

25 reacties op “Oud worden is fijn, maar oud zijn…?

 1. rietepietz
  18 juni 2014

  Een práchtig nummer dat eigenlijk alleen door Jules de Korte destijds nóg mooier gebracht werd. Hij had zo’n aparte stem !
  Het wordt , denk ik, steeds moeilijker om oud te zijn, zéker als je alleen bent.
  Aan de éne kant is het mooi dat mensen langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen maar wanneer er dan onvoldoende zorg gegeven kan worden zie ik het somber in.

  Like

 2. Dwarsbongel
  17 juni 2014

  Ik vond Jules de Corte altijd geweldig, destijds. Deze uitvoering is mooi.
  De thematiek is minder mooi, en als je steeds vaker mensen ziet “wegvallen” om je heen, ook steeds meer van je eigen leeftijd, ga je er vaker over nadenken…

  Like

 3. Plato
  16 juni 2014

  Er zijn mensen die het kunnen: beslissen dat ze er NU uitstappen. Mij lijkt het heel moeilijk te bepalen wanneer dat tijdstip is gekomen. Het enige wat ik me kan bedenken: zeer hevige pijnen kunnen je doen besluiten: het hoeft niet meer. Maar volgens mij gaat bij bijvoorbeeld dementie het moment dat het nog kan, vaak voorbij. Ik zal over een zaak als deze daarom nooit grote uitspraken doen.

  Like

 4. roadlaura1969
  15 juni 2014

  Helaas een steeds meer voorkomende zaak waar inspraak soms niet meer mogelijk is. Mijn ouders zijn er niet meer, beide zijn helaas in een onvrijwillige situatie gekomen waar ze afhankelijk werden iets wat ze nooit wilde 😦

  Liefs Laura

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 juni 2014 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: