Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Echo’s van vroeger

 

nina-en-frederikNina en Frederik waren een Deens-Nederlands zangduo dat aan het eind van de jaren vijftig en in de jaren zestig actief was. Frederik (baron) van Pallandt (geboren op 4 mei 1934 te Kopenhagen, vermoord op 15 mei 1994) en zijn vrouw Nina Magdalena Møller (geboren 15 juli 1932) hadden diverse internationale hits, zoals Listen to the Ocean, Mango buy me Mango en het door Bob Dylan geschreven Blowin’ in the Wind. Zij traden vaak op in Nina’s geboorteland Denemarken, waar ook Frederik geboren was als zoon van de toenmalige Nederlandse ambassadeur. Nina en Frederik kenden elkaar vanaf 1938 doordat hun families elkaar kenden.

Na zijn agrarische studie aan de universiteit van Trinidad kwam Frederik opnieuw Nina tegen en in 1957 vormden ze in Kopenhagen een zangduo. Ze traden met steeds meer succes op in Scandinavië, West-Europa en Amerika. In 1959 kwam hun eerste grammofoonplaat uit. Kort daarna trouwden ze met elkaar.

In 1969 ging het zangduo uit elkaar. Niet lang erna volgde ook privé hun scheiding. Nina bleef in de showbusiness werken, terwijl Frederik zich tot zijn plotselinge overlijden in 1994 op duurzame landbouw toelegde.

(info Wikipedia)

 

 

Meer nostalgisch gezwijmel, of ook meedoen? Kijk bij Marja.

20 reacties op “Echo’s van vroeger

 1. Marja
  21 juni 2014

  Dankjewel. Ik vind dit nog altijd een zalig nummer. Fijn weekend.

  Like

 2. Vlasje
  21 juni 2014

  Heb ook al eens Nina en Frederik geplaatst, mooi blijft het.

  Like

 3. Plato
  21 juni 2014

  Joke, stuur jij je link niet naar Marja?

  Like

  • Albert y Mara fotoblog
   21 juni 2014

   Ze staat er toch gewoon. Wat bedoel je?

   Like

  • jokezelf
   21 juni 2014

   Ik was het kennelijk vergeten, maar heb het intussen gedaan. Dank voor je berichtje.

   Like

 4. Plato
  21 juni 2014

  Dit nummer ken ik van mijn jeugd. Ze waren behoorlijk bekend. Ik herinner me nog dat ik haast niet kon geloven dat de twee uit elkaar waren. Ze waren voor mij zo onlosmakelijk met elkaar verbonden. Fijn om deze muziek hier weer terug te horen.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 21 juni 2014 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: