Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Echo’s van vroeger

 

nina-en-frederikNina en Frederik waren een Deens-Nederlands zangduo dat aan het eind van de jaren vijftig en in de jaren zestig actief was. Frederik (baron) van Pallandt (geboren op 4 mei 1934 te Kopenhagen, vermoord op 15 mei 1994) en zijn vrouw Nina Magdalena Møller (geboren 15 juli 1932) hadden diverse internationale hits, zoals Listen to the Ocean, Mango buy me Mango en het door Bob Dylan geschreven Blowin’ in the Wind. Zij traden vaak op in Nina’s geboorteland Denemarken, waar ook Frederik geboren was als zoon van de toenmalige Nederlandse ambassadeur. Nina en Frederik kenden elkaar vanaf 1938 doordat hun families elkaar kenden.

Na zijn agrarische studie aan de universiteit van Trinidad kwam Frederik opnieuw Nina tegen en in 1957 vormden ze in Kopenhagen een zangduo. Ze traden met steeds meer succes op in Scandinavië, West-Europa en Amerika. In 1959 kwam hun eerste grammofoonplaat uit. Kort daarna trouwden ze met elkaar.

In 1969 ging het zangduo uit elkaar. Niet lang erna volgde ook privé hun scheiding. Nina bleef in de showbusiness werken, terwijl Frederik zich tot zijn plotselinge overlijden in 1994 op duurzame landbouw toelegde.

(info Wikipedia)

 

 

Meer nostalgisch gezwijmel, of ook meedoen? Kijk bij Marja.

Delen

20 reacties op “Echo’s van vroeger

 1. Corline
  29 jun 2014

  Zo leuk, dit! Ik genoot altijd van het Engels-met-accent waarin ze zongen. Dank je voor deze herinnering. Was echt even zwijmelen.
  Moest ook direct denken aan dat andere duo, uit een iets latere tijd: Esther en Abi Ofarim. Tegenwoordig is het maar behelpen… 😉

 2. Blog Zonder Naam
  24 jun 2014

  Ik houd van dit soort oude muziek….. Dus ja ik had wel eens van dit duo gehoord.

 3. roadlaura1969
  23 jun 2014

  Voor mij totaal onbekend maar het ligt lekker in het oor mooi.

  Fijne week en maandag 🙂

 4. reismeermin
  22 jun 2014

  Ik kende nog de groep, nog het lied. Tja zwijmelen kan je bij nieuwe bronnen brengen ;-)) Van Rammstein, naar een baron het kan verkeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 21 jun 2014 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: