Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Echo’s van vroeger

 

nina-en-frederikNina en Frederik waren een Deens-Nederlands zangduo dat aan het eind van de jaren vijftig en in de jaren zestig actief was. Frederik (baron) van Pallandt (geboren op 4 mei 1934 te Kopenhagen, vermoord op 15 mei 1994) en zijn vrouw Nina Magdalena Møller (geboren 15 juli 1932) hadden diverse internationale hits, zoals Listen to the Ocean, Mango buy me Mango en het door Bob Dylan geschreven Blowin’ in the Wind. Zij traden vaak op in Nina’s geboorteland Denemarken, waar ook Frederik geboren was als zoon van de toenmalige Nederlandse ambassadeur. Nina en Frederik kenden elkaar vanaf 1938 doordat hun families elkaar kenden.

Na zijn agrarische studie aan de universiteit van Trinidad kwam Frederik opnieuw Nina tegen en in 1957 vormden ze in Kopenhagen een zangduo. Ze traden met steeds meer succes op in Scandinavië, West-Europa en Amerika. In 1959 kwam hun eerste grammofoonplaat uit. Kort daarna trouwden ze met elkaar.

In 1969 ging het zangduo uit elkaar. Niet lang erna volgde ook privé hun scheiding. Nina bleef in de showbusiness werken, terwijl Frederik zich tot zijn plotselinge overlijden in 1994 op duurzame landbouw toelegde.

(info Wikipedia)

 

 

Meer nostalgisch gezwijmel, of ook meedoen? Kijk bij Marja.

20 reacties op “Echo’s van vroeger

 1. Dwarsbongel
  22 juni 2014

  Zo’n titel die ik alleen maar hoef te lezen om de muziek te horen! De LP waar dit op staat moet ik beslist nog hebben
  Terwijl ik net heb geschreven dat Rammstein binnen mijn muzikale smaak valt, vind ik dit ook nog steeds prachtige muziek!
  Dank je!

  Like

  • jokezelf
   22 juni 2014

   Dat heb ik nou niet, met Rammstein bedoel ik 🙂

   Like

 2. gewoonanneke
  21 juni 2014

  Dat is echt heel oude muziek inderdaad. Kende ze niet zo goed moet ik zeggen. Klinkt wel leuk.

  Like

 3. Trees
  21 juni 2014

  Heerlijke muziek, ik was dol op die 2 stemmen samen!
  Mooie keuze Joke!

  Like

 4. Rianne
  21 juni 2014

  Na de eerste noten dacht ik .. ‘Niet mijn ding’.. Toch afgeluisterd. De combinatie van stemmen is prachtig, de wendingen apart en zeker het beluisteren waard.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 21 juni 2014 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: