Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Na-nu na-nu – R.I.P. Robin Williams

mork en mindyIn 1978 zag ik Robin Williams in de serie Mork en Mindy. Ik vond hem leuk, zoals zovelen in die tijd. Maar ik raakte onder de indruk van zijn acteerprestaties in The World According to Garp (naar een boek van John Irving), waarin hij T.S.Garp speelde, zoon van Jenny Fields (Glenn Close) die in 1944 mannen verpleegt die gewond uit de oorlog komen. Jenny is alleen, wil een kind, maar houdt niet van daten en eigenlijk ook niet van mannen. Dan stort er een bommenwerper neer. Een van bemanningsleden, Technical Sergeant (TGarp en RobertaS) Garp, komt zwaargewond in het ziekenhuis en Jenny weet zijn laatste zaadlozing op te vangen. Zo wordt wordt ze moeder van een zoontje dat ze T.S. Garp noemt. Het verhaal, de film, de acteurs, ik vond ze allemaal geweldig. Vooral de scenes tussen Garp en Roberta, zijn moeders transseksuele bodyguard (gespeeld door John Lithgow) vond ik ontroerend.

Een van de leukste uitdrukkingen vond ik de waarschuwingen aan het strand van Helen aan Garp en later aan Garps zoontjes; “Watch out for of the undertow” (pas op voor de onderstroom), wat door Garps zoontje Walt begrepen werd als “Watch out for the undertoad” (pas op de schildpad onder water).

birdcageHij speelde veel  hoofdrollen en fantastische bijrollen. Tussen 1977 en 2013 speelde hij in 75 films en televisieseries. Veel van zijn rollen hebben een komisch karakter, zoals bijvoorbeeld Mrs Doubtfire, Hook, Cadillac man, Good morning Vietnam, Patch Adams, the Bird Cage, maar hij was ook steengoed in het serieuzere werk, waaronder Good Will Hunting, Dead Poets Society, What Dreams May Come, Awakenings. En hij speelde levensechte psychopaten in Insomnia en One Hour Photo. Ook als stand up comedian was hij ongeëvenaard.

 

 

Zijn laatste rol was dit jaar in de serie The Crazy Ones. En nou is ie er niet meer.
Hij vond het genoeg.

 

robin williams

 

Informatie o.a. van Wikipedia

8 reacties op “Na-nu na-nu – R.I.P. Robin Williams

 1. rietepietz
  20 augustus 2014

  Omdat ik geen film liefhebber ben heb ik hem na het Mork en mindy tijdperk uit het oog verloren . Behalve ooit op TV de film mrs.Doubtfire nog gezien evengoed is hij eigenlijk natuurlijk veel te jong om te sterven. ,
  Maar het is zijn keuze en daar zal hij best een goede reden voor gehad hebben, dat hij ruste in vrede.

  Like

 2. gewoonanneke
  14 augustus 2014

  Gisterenavond nog naar Good Will Hunting zitten kijken. Had hem al eerder gezien maar het blijft een prachtige film…. Ja ik vond hem ook een goede acteur waar ik ook veel om gelachen heb. Jammer dat het voor hem zo moet eindigen.

  Like

 3. Plato
  12 augustus 2014

  Het sloeg in als een bom, dat bericht. Zo erg. Hoevelen van ons hadden hem in de top tien van beste acteurs staan. Ik zeker. En dan op zo’n manier eindigen. Het doet me denken aan die film waarin hij in het hiernamaals komt en dan vrijwillig zijn overleden vrouw gaat opzoeken die nog in de duisternis leeft. De naam van de film is me even ontschoten (terwijl ik het boek nota bene ergens heb liggen).
  Ik hoop dat er nu iemand voor hem is, om hem uit de duisternis te halen en terug te leiden naar zijn eigen licht.
  Prachtige WE, Joke.

  Like

 4. ria
  12 augustus 2014

  Triest vooral ook voor zijn dochter
  Mooi eerbetoon

  Groetjes, Ria

  Like

Reacties zijn gesloten.

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: