Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Voor elkaar!

 

lampetkanInge wilde een badkamer. “ Want”, zei ze, “Ik ben helemaal klaar met dat geknoei bij de wastafel en af en toe douchen bij mijn moeder.”
“Misschien kan er wel een douche bij in het toilet”, opperde Jaap, “heeft een van mijn studievrienden gedaan. Ging best, al was de wc-bril altijd nat.”
“Joh, daar is amper plek voor wc-papier. Een douche? Op die halve vierkante meter?”
“Dan trekken we de trapkast erbij!”
“Liever niet,” zei Inge, “dat is onze enige bergruimte.”
“In het washok?”
“Waar laat je dan de wasmachine?”
“In de keuken natuurlijk.”
“Gekkie, daar kun je nu je kont al niet keren. Trouwens, ik wil ook nog een fornuis, waar zetten we dat dan?”
“Dan moeten we eerst de keuken verbouwen voor de wasmachine. En dan wil ik een vaatwasser. Ja, als we nou toch bezig zijn…”
“Waar komt het gasfornuis dan?”
“Ideetje! Magnetronmaaltijden! En dan af en toe uit eten?”
“Dat vind ik een stom idee. Hebben we eindelijk een heel huis voor onszelf (nou ja, een kleine etage, maar toch…), dan wil ik ook echt koken.”

uitgevloerd

foto gevonden op feedbek.nl

Na wat passen en meten, reden ze richting Ikea. In één middagje winkelen, hadden ze een berg losse keukenonderdelen, een wasmachine, een gasfornuis, een vaatwasser, een magnetron, en een oude keuken die nog gesloopt moest worden.
Na de keuken veranderde het washok in de badkamer, vernieuwden ze het plafond en stuucten ze de muren. Ondertussen kampeerden ze op de slaapkamer, die nodig onder handen genomen moest worden.

“Hoe kun je nou zo stom zijn?”
“Ja, als jij niet zo onhandig was geweest om de verkeerde kleur te kopen…”

Het verhaal is natuurlijk veel langer, maar ik heb slechts 300 woorden en het kan niet missen; twee jaar later woonde er een ander stel.

 

ruzie

 

Geschreven voor Plato’s WE300 van september; woord van de maand “renoveren” niet noemen in een verhaal van precies 300 woorden. Ook meedoen, of andere (vaak hilarische) verbouwingsavonturen lezen? Kijk dan bij Platoonline.

20 reacties op “Voor elkaar!

 1. kakel
  24 september 2014

  Renovaties zijn dè tests voor relaties… In dit geval waren er alleen verliezers. Maar je bent wijzer uit de strijd gekomen 😉 Gelukkig is het achter de rug!
  Liefs Kakel

  Like

 2. Rebelse Huisvrouw
  20 september 2014

  Haha, erg leuk, deze WE. Samen klussen en verbouwen is vaak wel een goede relatietest geloof ik als ik de WE’s zo hier en daar lees!

  Like

 3. Trees
  19 september 2014

  Een prachtige WE heb je van dit verhaal gemaakt! Is het echt gebeurd? Hilarisch eigenlijk!

  Like

  • Joke
   20 september 2014

   Hoi Trees, nee zó heb ik het niet meegemaakt, maar wel iets soortgelijks. Mijn eerste man en ik woonden destijds in de Bijlmermeer, tot we van woning konden ruilen met iemand uit de Baarsjesbuurt (Amsterdam oud-west). Geweldig! Maar er zat geen badkamer in. Dus die zou mijn echtgenoot wel even maken. Dat kon hij best. Lang verhaal kort; het lukte van geen kanten; letterlijk álles ging mis; muren die omvielen, voegen die veel te groot werden, leidingen die lekten, kranen die los bleken te zitten, stucwerk dat weer van de wand viel terwijl we een meter verder nieuwe stuc er weer op probeerden te plakken enzovoort enzoverder. We werden er allebei ziek van. Gelukkig had hij een handige vriend, die ons een weekendje weg cadeau deed en in dat weekend samen met zijn vrouw de hele badkamer afmaakten. Wij zijn overigens niet om die reden 25 jaar daarna uit elkaar gegaan.

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 11 september 2014 door in WE300 en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: