Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Lucille Starr zwijmelt voorbij

lucille starr

Lucille Starr (St. Boniface (Canada), 13 mei 1938) is een Franstalige zangeres en songwriter, die ook heel goed kon jodelen (ja jongens en meisjes dat deden mensen vroeger gewoon voor hun plezier, google maar eens op Olga Lowina; je weet niet wat je hoort!) Lucille werd in 1965 bekend met de hit The French Song (quand le soleil dit bonjour aux montahagne).

 

 

Meer gezwijmel op zaterdag, of zelf meedoen? Kijk dan bij Marja.

6 reacties op “Lucille Starr zwijmelt voorbij

 1. Plato
  9 oktober 2014

  Ik ken het nummer. Later werd het gevolgd door Colinda geloof ik. Gelukkig dat ik het in mijn hoofd hoor nu, want helaas doet (bij mij) de link het niet. Maar ik herinner me dat het een leuk nummer was dat mijn broer, mijn moeder en ik op de gitaar luidkeels nazongen. De toenmalige buren kunnen zich dat vast herinneren. Meer bekendheid kregen wij niet.

  Like

  • jokezelf
   10 oktober 2014

   Klopt; het volgende nummer was Colinda; “allons dansez Colinda”. Ook al zo’n fijne meezinger. Als het je een troost is: mijn zusje en ik werden ook niet ontdekt toen, ondanks dat we de sterren van de hemel galmden. 🙂

   Like

 2. Blog Zonder Naam
  29 september 2014

  Lucille Star: Daar heb ik nog een cassettebandje van!

  Like

  • jokezelf
   30 september 2014

   Kun je dat nog draaien dan?

   Like

 3. akkerbloempje
  21 september 2014

  Wat leuk om dit weer eens te horen!
  gr Bibje

  Like

 4. jokezelf
  21 september 2014

  Update: er zat een foutje in de instellingen van mijn blog waardoor er geen reacties mogelijk waren onder sommige berichten, maar dat is opgelost 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 20 september 2014 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: