Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Lucille Starr zwijmelt voorbij

lucille starr

Lucille Starr (St. Boniface (Canada), 13 mei 1938) is een Franstalige zangeres en songwriter, die ook heel goed kon jodelen (ja jongens en meisjes dat deden mensen vroeger gewoon voor hun plezier, google maar eens op Olga Lowina; je weet niet wat je hoort!) Lucille werd in 1965 bekend met de hit The French Song (quand le soleil dit bonjour aux montahagne).

 

 

Meer gezwijmel op zaterdag, of zelf meedoen? Kijk dan bij Marja.

6 reacties op “Lucille Starr zwijmelt voorbij

 1. Plato
  9 oktober 2014

  Ik ken het nummer. Later werd het gevolgd door Colinda geloof ik. Gelukkig dat ik het in mijn hoofd hoor nu, want helaas doet (bij mij) de link het niet. Maar ik herinner me dat het een leuk nummer was dat mijn broer, mijn moeder en ik op de gitaar luidkeels nazongen. De toenmalige buren kunnen zich dat vast herinneren. Meer bekendheid kregen wij niet.

  Like

  • jokezelf
   10 oktober 2014

   Klopt; het volgende nummer was Colinda; “allons dansez Colinda”. Ook al zo’n fijne meezinger. Als het je een troost is: mijn zusje en ik werden ook niet ontdekt toen, ondanks dat we de sterren van de hemel galmden. 🙂

   Like

 2. Blog Zonder Naam
  29 september 2014

  Lucille Star: Daar heb ik nog een cassettebandje van!

  Like

 3. akkerbloempje
  21 september 2014

  Wat leuk om dit weer eens te horen!
  gr Bibje

  Like

 4. jokezelf
  21 september 2014

  Update: er zat een foutje in de instellingen van mijn blog waardoor er geen reacties mogelijk waren onder sommige berichten, maar dat is opgelost 🙂

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 20 september 2014 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 169 andere volgers

%d bloggers liken dit: