Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Trees had een Canadees

Nou heet ik geen Trees, maar ik heb wel kennis gehad aan een Canadees. Ruim tien jaar geleden had ik een soort van onlinerelatie met een Canadees van Italiaanse oorsprong. Hij woonde in het Frans sprekende gedeelte van Montréal. Dagelijks stuurde hij mij interessante mails, prachtige gedichten, heerlijke muziek bij mooie afbeeldingen. Ik heb wat afgezwijmeld met deze virtuele Italiaanse Canadees (of was het een Canadese Italiaan).  En toen wij op een gegeven moment telefonisch contact kregen, bleek hij nog een donkere, warme stem te hebben ook en bijzonder complimenteus te zijn.
SupperGeen wonder dat ik die zomer met hem afsprak in Italië, waar hij drie maanden per jaar in Rimini verbleef.  Openluchtmuseum Italië is ltijd leuk, dus waarom niet? Maar ik boekte wel een eigen kamer die ik zelf betaalde, want ik ben Gekke Gerritje niet. Enfin, hij haalde mij van de trein. Een aardige, beetje verlegen man. Leek helemaal niet op zijn foto en een beetje (te) oud voor mij, maar alla, Italianen blijven romantisch, hoe oud ze ook zijn.

 

 

Kijk voor meer zwijmelmuziek op zaterdag bij Marja.

Wordt vervolgd

16 reacties op “Trees had een Canadees

 1. Pingback: Trees en d’r Canadees in Italië | Jokezelf

 2. Boerin Zonder Naam
  19 oktober 2014

  Ach, wat doet leeftijd er toe, als het maar gezellig is nietwaar?

  Like

 3. jeetjemina
  19 oktober 2014

  Een leuk begin van een (vast) langer verhaal. Ben benieuwd hoe het afliep. De werkelijkheid is vaak toch anders dan het virtuele verhaal. Virtuleel kun je teveel zelf invullen , denk ik.

  gr eva

  Like

 4. Plato
  9 oktober 2014

  Kan ik toch weer het filmpje niet openen. Geen idee waar hem dat aan ligt. Ik heb het eigenlijk nooit eerder gehad. Maar Trees heeft een Canadees ken ik natuurlijk. Grappig nummer. Of had je een ander nummer geplaatst. Dat kan ik nu niet zien.

  Like

  • jokezelf
   10 oktober 2014

   Nee het is niet Trees heeft een Canadees – dit is een romantisch nummer van Joe Dassin. Jammer dat je geen Youtube-filmpjes kan draaien. Komt dat misschien door de browser die je hebt?

   Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 oktober 2014 door in Amerika, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: