Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Trees had een Canadees

Nou heet ik geen Trees, maar ik heb wel kennis gehad aan een Canadees. Ruim tien jaar geleden had ik een soort van onlinerelatie met een Canadees van Italiaanse oorsprong. Hij woonde in het Frans sprekende gedeelte van Montréal. Dagelijks stuurde hij mij interessante mails, prachtige gedichten, heerlijke muziek bij mooie afbeeldingen. Ik heb wat afgezwijmeld met deze virtuele Italiaanse Canadees (of was het een Canadese Italiaan).  En toen wij op een gegeven moment telefonisch contact kregen, bleek hij nog een donkere, warme stem te hebben ook en bijzonder complimenteus te zijn.
SupperGeen wonder dat ik die zomer met hem afsprak in Italië, waar hij drie maanden per jaar in Rimini verbleef.  Openluchtmuseum Italië is ltijd leuk, dus waarom niet? Maar ik boekte wel een eigen kamer die ik zelf betaalde, want ik ben Gekke Gerritje niet. Enfin, hij haalde mij van de trein. Een aardige, beetje verlegen man. Leek helemaal niet op zijn foto en een beetje (te) oud voor mij, maar alla, Italianen blijven romantisch, hoe oud ze ook zijn.

 

 

Kijk voor meer zwijmelmuziek op zaterdag bij Marja.

Lees hier deel 2

16 reacties op “Trees had een Canadees

 1. jokezelf
  9 oktober 2014

  @Marja, Vlasje, Melody: dank voor jullie reactie
  @ Dwarsbongel; Joe Dassin was in de jaren zeventig/tachtig een fenomeen! Dus dat je zijn naam weleens hebt gehoord, verbaast me niets :-).
  @Natasja, gewoonanneke, Bianca Schreur en Marion ik vond het ook spannend, maar wel heel stoer van mezelf. Ik was een paar jaar gescheiden en net weer op het vrijerspad. Mijn ouders vonden het drie keer niks hahaha, die dachten dat ik zou worden verhandeld als blanke slavin. En mijn kinderen woonden al niet meer bij me, dus die hadden helemaal niets meer in de melk te brokkelen. Enfin, het was een leuke week en er zat een vervolg in. Ik kom erop terug.

  Like

 2. Dwarsbongel
  8 oktober 2014

  Romantisch verhaal bij romantisch klinkende muziek! Ik had de naam Joe Dassin wel eens gehoord, maar kan me niet herinneren ooit iets van hem gehoord te hebben. Tja, de franse taal heb ik me nooit eigen kunnen maken, dus ik kan de tekst niet volgen…

  Like

 3. Marion Driessen
  5 oktober 2014

  Spannend zo’n date, Joke! Wat fijn dat hij aardig was.

  Like

 4. Bianca Schreur
  5 oktober 2014

  jeetje zeg, wat een avonturier ben jij zeg!
  Zou ik niet durven nee,
  wat een heerlijk zwijmelnummer heb je erbij gezocht.

  gr Bibje

  http://www.bibje.blogspot.com

  Like

 5. gewoonanneke
  4 oktober 2014

  Mooi nummer met dito verhaal er bij. Ik zou geloof ik ook niet zomaar in het buitenland met iemand afspreken hoor.

  Like

 6. Natasja ('t pumpke)
  4 oktober 2014

  Jij hebt wel lef! Ik zou dat volgens mij nooit durven.
  Mooi verhaal.

  Like

 7. ♫ Mel☺dy ♫
  4 oktober 2014

  mooie combi!
  gijn weekend.

  Like

 8. vlasje
  4 oktober 2014

  Leuke herinnering, nummer past er goed bij.

  Like

 9. beauninoblog
  4 oktober 2014

  Dus het was toch nog een romantisch weekje geworden? Mooi verhaal.

  Like

 10. Marja
  4 oktober 2014

  Leuke man en leuk verhaal. Heerlijk nummer dat ik ook al eens plaatste.

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 oktober 2014 door in Zuid-Europa, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: