Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Florida!

Vervolg van Trees en d’r Canadees in Italië

 —

Door een beetje met mijn vakantiedagen te schuiven, kon ik zes weken naar de condo* van mijn Italiaanse Canadees in Daytona, Florida. Niet het veel warmere Miami helaas, want dat was stervensduur, maar toch… het strand was een straat verderop en de rest lag op rij-afstand. Moeders zat in Amerika!

En weer wilde hij nergens heen. Hij had het al gezien, want hij kwam daar ieder jaar. En, o ja, dat ik het wist; het strand vond hij niks. Tuurlijk, met de auto wilde hij best een ritje over het strand maken. Daar had hij geen bezwaar tegen. Na zo’n tochtje van een kwartier, wreef hij zich tevreden in zijn handen en zei: “We took quite a bit of air today, did’nt we?”
Nou, dat kon je wel zeggen, lekkere frisse neus gehaald! Net als alle andere halvegaren, die hun auto ‘uitlieten’ op het mooie, brede strand. Merkwaardige gewoonte. Ik was elke dag  ongeveer de enige die zich zonder auto op het strand waagde.

Maar Disneyland? Kennedy Space Centre? Miami? Hoe kwàm ik erbij. We zaten toch goed in zijn appartement? Nee hoor, hij was niet op vakantie; hij overwinterde. Sightseeing, daar begon hij niet aan. Veel te ver rijden en trouwens, wat was daar nou helemaal te zien? En toch wilde ik erheen. Was ik verdorie helemaal naar Florida gevlogen en dan zou ik alleen maar het appartement zien, en de supermarkt, en met de auto kleine ritjes op een verder verlaten strand maken. Ik was niet helemaal op mijn kubus geploft en ik wilde in ieder geval naar Cape Canaveral.
Dus, omdat hij mij zijn (huur)auto niet toevertrouwde (ik reed immers pas een kleine dertig jaar), reden wij – na enig aandringen van mijn kant – in ruim een uur naar de ingang van het Kennedy Space Centre.  “Well,” sprak hij toen de memorabele woorden, “you’ve seen it. Now, can we go back to the condo?”

 

*condo, van condominium = appartement

Wordt vervolgd.

 

 

 

Delen

7 reacties op “Florida!

 1. gewoonanneke
  16 nov 2014
  gewoonanneke

  Zo haha misschien had hij het zelf al allemaal gezien en daar geen zin meer in. Maar kan me voorstellen als je daar bent dat je wel wat meer zou willen zien.

 2. roadlaura1969
  14 nov 2014
  roadlaura1969 – Kerkrade – Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 53 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes Yoshi en Pippy. Toch nieuwschierig ? Come join in

  Daar krijg je de tijd niet mee om , he is a lazy and cheap italian .

 3. Marja
  14 nov 2014
  Robbert – Ravels - België – Ik Marja,was een 65+ Nederbelg, sinds '71 samen met Robbert, moeder van 4 en oma van 4. Op mijn blog vind je foto's, limericks, zwijmels, fictie en non-fictie. ( Robbert) Marja is helaas overleden op 20-12-2020

  Wat een vreemde man.

  • jokezelf
   14 nov 2014
   Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.

   Zeker; rare jongen die Italiaan 😉

 4. Corja
  14 nov 2014
  Corja

  Prachtverhaal, Joke. Heb je nog meer?

  • jokezelf
   14 nov 2014
   Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.

   Dank voor je like en ja, er komt nog meer over deze trip. Het was echt een reis met een gaatje, om het zo maar eens uit te drukken 😉

Geef een reactie Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 nov 2014 door in Reizen en getagd als , , , , , , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%