Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Nootjes op pootjes

De toekomst werd voorgeproefd in Azië

insecten eten

Meer insectenverhalen in zes woorden? Surf naar MarionDriessen.

 

 

(In 2009 was ik op rondreis door Thailand. Ergens op een marktje stond dit kraampje met allerlei soorten gefrituurde insecten, zo uit het handje, zakje of bakje. De Thai vinden dat heel gewoon. Ik heb een gebakken meelwormpje geprobeerd, het zou een nootachtige smaak hebben, maar vanwege mijn kokhalsneigingen en zenuwachtige giechel, heb ik er niets van geproefd. In heel Azië eten ze trouwens alle soorten kruipende en vliegende insecten. En ik denk dat dit verhaal, in de niet zo heel verre toekomst, ook bij ons een vervolg krijgt. In sommige supermarkten zijn ze al te koop. Brrr, ik moet er nog niet aan denken).

 

 

 

 

 

 

18 reacties op “Nootjes op pootjes

 1. Blog Zonder Naam
  1 december 2014

  Ik begin al te hoesten en te proesten als er per ongeluk een vlieg in mijn mond vliegt. Ik zie dat niet echt als lekkernij….

  (Ik had je blog in mijn favoriten staan; gek genoeg kreeg ik al weten een Japanse of chinese website als ik je blog wilde bezoeken. Ik vond je blog terug door via via te surfen en heb ‘m nu op nieuw op geslagen)

  Like

  • jokezelf
   1 december 2014

   Ik ben ook niet gecharmeerd van die beestjes hoor. Gek hoor, dat je – op zoek naar mijn blog – op een Japanse of Chinese website terecht kwam. Ik resideer toch echt al heel mijn leven in Nederland ;-).

   Like

 2. Nannie
  30 november 2014

  brrr ik wil geen nootjes op pootjes

  Like

 3. jeetjemina
  28 november 2014

  Inderdaad, hier worden ze ook verkocht. Ik zit er nog niet op te wachten. Als ze mij aangeboden worden, zal ik er wel van proeven. Ben benieuwd!

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 november 2014 door in Zes woordenverhalen en getagd als , , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: