Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Nootjes op pootjes

De toekomst werd voorgeproefd in Azië

insecten eten

Meer insectenverhalen in zes woorden? Surf naar MarionDriessen.

 

 

(In 2009 was ik op rondreis door Thailand. Ergens op een marktje stond dit kraampje met allerlei soorten gefrituurde insecten, zo uit het handje, zakje of bakje. De Thai vinden dat heel gewoon. Ik heb een gebakken meelwormpje geprobeerd, het zou een nootachtige smaak hebben, maar vanwege mijn kokhalsneigingen en zenuwachtige giechel, heb ik er niets van geproefd. In heel Azië eten ze trouwens alle soorten kruipende en vliegende insecten. En ik denk dat dit verhaal, in de niet zo heel verre toekomst, ook bij ons een vervolg krijgt. In sommige supermarkten zijn ze al te koop. Brrr, ik moet er nog niet aan denken).

 

 

 

 

 

 

18 reacties op “Nootjes op pootjes

 1. Noortje Russel
  27 november 2014

  Ik moet er ook niet aan denken (al die Jerommekes, Everts en Rinussen)!! Al vind ik wel dat het als eiwitrijk alternatief voor vlees te verkiezen is boven bio-industrie ellende! Maar ik eet beide niet…

  Like

 2. Marion Driessen
  27 november 2014

  Ze verkopen ook schorpioenen op stokjes… levend… Nou, never nooit niet dat ik die eet! Al zeg nooit nooit: als je uitgehongerd bent en je leven kunt redden door het eten van insecten, dan doe je het gewoon. Maar wel graag met een knoflooksausje. 😉
  Goed verhaal, Joke, dat wordt zeker waarheid.

  Like

 3. gewoonanneke
  26 november 2014

  Ja kan je nagaan meelwormen worden ook geroosterd. Wij verkochten ze vroeger in de winkel voor de vogels per ons. Nooit gedacht om ze op te eten zelf.

  Like

  • jokezelf
   27 november 2014

   Nee, maar dat geldt voor veel voedsel tegenwoordig; ‘superfood’ als chiazaad en hennepzaad is gewoon vogelvoer. Kennelijk kunnen wij alles eten – als we maar willen ;-).

   Like

   • gewoonanneke
    27 november 2014

    Inderdaad dat verkochten wij ook gewoon per kilo haha maar voor lagere prijzen dan ze er nu voor durven te vragen.

    Like

 4. Marja
  26 november 2014

  Ik ga het zeker proberen, maar dan moeten ze wel dood zijn.

  Like

  • jokezelf
   27 november 2014

   ach, een lekkere verse worm? LOL

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 november 2014 door in Zes woordenverhalen en getagd als , , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: