Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Haiku Paaszaterdag

pasen

Wie heeft ooit bedacht,

dat een haas een ei verstopt

voor Vrolijk Pasen?*

paashaas

*bloos* ik had eerst 5-7-5 wóórden
i.p.v 5-7-5 lettergrepen, nl:
wie heeft toch ooit bedacht
dat miljoenen hazen miljarden eieren verstoppen
voor een extra Vrolijk Pasen

haikuzaterdagbadge1 Haiku op zaterdag is een initiatief van Marion Driessen
(Doldriest spelen met woord en beeld)

5 reacties op “Haiku Paaszaterdag

  1. Plato
    22 april 2015

    Ik vind de verkleinde versie sprekender.
    Ik denk even aan mijn eigen WE. Soms begin ik gewoon te schrijven en dan kan ik makkelijk op 400 woorden of meer uitkomen. Daarna moet er dus geschrapt. Ook hier vind ik de compactere versie meestal beter dan de uitgebreide. Schrappen is in feite hetzelfde als spullen wegdoen. Je voelt enige tegenstand maar als je het hebt gedaan, mis je het weggedane vrijwel nooit.

    Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 april 2015 door in Gedichten en getagd als , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: