Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Om fraudatie te voorkomen

tablet pc

Tijdens een zaterdagmiddagje winkelen kocht ik een tablet. Een leuk hebbedingetje, dat ik helemaal niet nodig heb, want ik heb al een desktop, een mini laptopje, een e-reader èn een smartphone. Maar het tabletje stond als laatste in de vitrine, het was niet duur, het lachte naar mij en dat kon ik niet weerstaan (shopaholic, impulsaankopen ikke??? nee hoor!). Omdat het zegel was verbroken, had ik de verkoopster gevraagd om te kijken of alle benodigdheden er nog wel bijzaten. Dat was het geval en de aankoop werd bezegeld.

Het dingetje was niet veel groter dan mijn telefoontje en dus totaal overbodig. Daarom bracht ik het apparaatje de maandag daarop weer terug. Maar ik had buiten de waard gerekend, want de verkoopster wilde het niet terugnemen vanwege de open verpakking.
“Maar ik heb het zo van u gekregen,” protesteerde ik.
Ja, dat kon wel wezen, maar het was elektronica en dat moest via de website geretourneerd worden om ‘fraudatie’ te voorkomen.
“Goh, wat handig”, zei ik, maar de verkoopster snapte de ironie niet en zei stralend.
“Ja hè, dat vind ik nou ook!”

Kan iemand mij uitleggen waarom ik een tablet dat ik in een open doos met verbroken zegel gekocht heb, niet twee dagen later in dezelfde winkel kan terugbrengen omdat het zegel van doos verbroken is?

Dit gaat nergens over

Dit gaat nergens over

7 reacties op “Om fraudatie te voorkomen

 1. Plato
  22 april 2015

  Goed dat het opgelost is. Zo’n verkoopster kan natuurlijk alleen maar het standaardverhaal vertellen. Als je verder gaat kom je er vaak wel uit. Maar wel even vervelend.

  Like

  • jokezelf
   22 april 2015

   Achja, een beetje overtrokken ook. Het is idd vooral vervelend, maar het levert wel een grappig verhaaltje op.

   Like

 2. Regenboogvlinder
  20 april 2015

  Belachelijk, ik zou nooit meer iets kopen in die winkel… 😉
  Fraudatie, geweldig gevonden!

  Like

 3. minoesjka2
  16 april 2015

  Tja, sommige regels!!! ………… Die snap ik echt niet, en dat terwijl ik echt niet dom ben………. ik ben er trouwens ook maar mee gestopt om dit soort regels te gaan snappen ……….. daar heb ik blijkbaar niet het juiste snappertje voor mee gekregen en zo te lezen jij ook niet 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. clair1991
  16 april 2015

  Staat dat ergens duidelijk aangegeven, dat het zegel niet verbroken mag zijn? Zo ja, zoek dan degene op die het jou verkocht heeft. Dreig desnoods met Kassa oid als ze echt geen kant op willen. Want dit is belachelijk.

  Like

  • jokezelf
   17 april 2015

   Nee Clair, dat stond nergens, maar het is al opgelost hoor. Dank voor je meeleven.

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 april 2015 door in Kleine ergernissen, Persoonlijk en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: