Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Filosofeer je wel eens over je leeftijd?

Wat je leeftijd ook is, iedereen houdt zich bezig met jong zijn en ouder worden, of ouder willen zijn en weer jonger worden.

OUDjongSPIEGEL

Klik op het plaatje voor een diavoorstelling. Begint de voorstelling niet meteen, klik dan op OK als gevraagd wordt of je het bestand wilt openen met Microsoft Powerpoint.

age is of no

8 reacties op “Filosofeer je wel eens over je leeftijd?

 1. rietepietz
  4 september 2015

  Gelukkig blijven we jong van binnen, in mijn gevoel hóógstens 38 maar met wat meer levenservaring dán een achtendertigjarige.
  Oudere mensen nemen inderdaad vaak een voorschotje op hun volgende verjaardag, voorál als ook het eerste cijfer een sprongetjes maakt .zo wordt mijn Henk volgend voorjaar 80, dat klinkt toch véél respectabeler dan de schamele 79 die hij nu telt.;-)

  Like

 2. Annet Lemaire
  4 september 2015

  Leeftijd, je hebt er niets over te zeggen. We komen en gaan 🙂

  Like

 3. Kakel
  1 september 2015

  Mijn tante zei altijd: “Het duurt eeuwen voor je 16 bent. 60 ben je in een handomdraai.” En verdomd als het niet waar is, het klopt bijna!

  Liked by 1 persoon

 4. Regenboogvlinder
  1 september 2015

  Een erg mooie presentatie Joke! Ach… ik ben er niet mee bezig hoor, eigenlijk nooit gehad. Hoewel… in de omstandigheden waarin ik nu zit had ik wel een paar jaar jonger willen zijn, maar ach… Lekker leven en hopelijk gezond blijven is het belangrijkste hè..

  Like

 5. Plato
  1 september 2015

  Helemaal gezien. Leuke presentatie. Goh tja, nu je het zegt: ik ben 67. Dus ik ga op voor de 70 maar ik voel me nog een jongetje dat ondeugende verhaaltjes en liedjes schrijft. Zo ben ik (zeker vanaf de VUT) altijd geweest. Mijn kinderen zullen die erfenis hoofdschuddend lezen en roepen: hij was tenminste van de straat.
  Een andere vraag die ik mezelf wel eens stel is: zou ik het allemaal nog eens over willen doen. En dan is het antwoord steevast nee. Het moet ook fijn zijn als het eens klaar en geweest is. En dan moedig voorwaarts naar het onbekende.

  Liked by 3 people

 6. EJW
  1 september 2015

  Ik weet wel dat naarmate je ouder wordt en steeds minder tijd overblijft. Dat vind ik geen prettige gedachte. Daar komt nog bij dat je uberhaubt niet weet hoeveel tijd van leven je hebt. Onzekerheid alom maar aan de andere kant ook weer prettig dat we het niet weten.

  Like

 7. roadlaura1969
  31 augustus 2015

  Hoi Joke, ja als kind wilde je snel een leeftijd bereiken dat je langer mocht opblijven en dan dat je voor je rijbewijs kon gaan, je eigen geld verdienen.
  Vandaag de dag ben ik niet bezig met leeftijd, ja als ik mijn neefjes zie dan weet ik op eens dat de tijd niet stilstaat 😉

  Liked by 1 persoon

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 31 augustus 2015 door in (Zinnige) onzin en flauwekul, Dromen en getagd als , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 174 andere volgers

%d bloggers liken dit: