Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Leven wij in een hologram?

bloedmaanLet op! Uiterlijk morgen (of vandaag, als u dit op de 28ste leest) is het Einde der Tijden weer eens nabij.  Maar nu is het menens, want de voorspellingen komen van verschillende kanten tegelijk. Èn er is een bloedmaan te zien vannacht. Nou, dan weet je het wel!

Over hoe die laatste dag gaat verlopen, zijn de voorspellers het nog niet eens. Er zou een meteoriet kunnen vallen of een tsunami kunnen komen. Er zouden wereldoorlogen kunnen ontstaan of onverwachte branden en ontploffingen plaatsvinden. De meteoriet en/of de tsunami werd 24 september al verwacht. Ging niet door, maar er zijn wel vier maansverduisteringen achter elkaar geweest, dus de aankondiging van de Dag des Heeren (die op 28 september afloopt) staat nog. Spannend!

Die laatste dag zou overigens ook een eind maken aan al die oorlogen, ruzies tussen regeringen, geweld, onrecht, verkrachtingen en andere narigheid die mensen elkaar aandoen. Het enige nadeel is dat wij al die vrede niet meer kunnen meebeleven.

Hoe dan ook; het Einde komt eraan.

lachen4

**********************************************

Hoewel… Nostradamus voorspelde al in de 16e eeuw dat de wereld zou vergaan; om precies te zijn, in de zevende maand van 1999. Ging niet door toen. En in 2011 werd het einde ook voorspeld, o.a. door dominee Camping uit Californië die de Apocalyps ook al voelde aankomen in 1994. Beide keren niet doorgegaan.  De dominee overleed overigens in november 2013 gewoon als gevolg van een val van een keukentrapje. Zuur hoor, voorspel je dat de wereld vergaat, verga je alleen zelf. Dat is wat je noemt pure pech.
hologram universeIn de Mayakalender stond dat de wereld als een nachtkaars zou uitgaan op 21 of 23 december 2012. Ging niet door. Sterker nog; voorspellingen dat de wereld vergaat, worden al gedaan vanaf het begin van onze jaartelling door voorgangers, evangelisten en zichzelf verklaarde profeten.  En ze zijn allemaal niet uitgekomen. Of je moet ervan uitgaan dat wij leven in een hologram.

 

 

7 reacties op “Leven wij in een hologram?

 1. Plato
  7 oktober 2015

  Ik heb nog wel in mijn tuintje gestaan om half vier in de nacht om de stervende maan te fotograferen. Slecht gelukt want maar klein cameraatje trouwens. Maart de volgende dag ging de zon weer gewoon op. Helaas met medeneming van alle ellende waar de wereld zich in rondwentelt.
  Mocht reïncarnatie werkelijk bestaan… mag ik dan in een volgend leven naar een wat vrediger planeet? Want technisch gaan we dan wel vooruit, maar mensen wat maken we er met zijn allen een zootje van.

  Like

 2. gewoonanneke
  5 oktober 2015

  En we zijn er nog en het was een prachtige maan. Alleen zijn al die oorlogen en ellende allemaal nog er wel…helaas.

  Like

 3. Jokezelf
  30 september 2015

  En we leven nog!

  Like

Reacties zijn gesloten.

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

Berichten die ik leuk vind

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: