Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

ZWoZ Bïa – Beijo

Beijo (spreek ui: beezjoo), betekent zoenen en is een heerlijk zomers liedje van verlangen om bij weg te dromen. Iedere keer als ik het draai, word ik vrolijk – en ik draai het nogal eens. Kun je nagaan hoe vrolijk ik door het leven ga. Ik heb haar ontdekt door De Sandwich, het zondagochtendprogramma van Jaques Klöters op Radio 5.

Bïa is de artiestennaam van de Braziliaanse Bïa Krieger. Ze zingt in het Frans, Portugees, Spaans en Engels. Toen ze 3 jaar oud was, werden haar ouders, tijdens de jaren van Braziliaanse militaire regering, ouders gedwongen in ballingschap te gaan. Ze verhuisden naar Chili, vervolgens Peru en ten slotte Portugal. Ze was 12 toen de familie terugging naar Rio de Janeiro. Daar maakte ze haar school af en ging ze naar de universiteit. Daarna verliet ze Brazilië voor een rondreis in Europa. Ze vestigde zich uiteindelijk in Parijs, waar ze haar muzikale carrière begon. Tegenwoordig is ze Canadese en woont ze in Montreal.

Bïa’s jongste album, getiteld Navegar, kwam uit in 2015. Daarmee vervolgt ze haar reis, van exploratie, van zelfontdekking, van haar muzikale geschiedenis. De teksten zijn van Bïa zelf, de muziek schreef ze grotendeels in samenwerking met Erik West-Milette. Verder staan er nummers op van Tomas Mendez, Villa-Lobos (“Melodia Sentimentale”), Gianmaria Testa en Lennon en McCartney.

Net als veel artiesten heeft Bïa verschillende talenten. Ze is een bekwaam gitarist, danst op professioneel niveau, heeft een warme en expressieve zangstem, die haar liedjes een grote diepte geven en ze componeert en zingt in verschillende stijlen zoals Afro-Braziliaans, bossa nova, chanson, pop, MPB, samba.

Wil je meer weten over Bïa? Kijk dan eens bij BESTqUEST van Philip Kay.
En wil je ook ander gezwijmel horen? Ga dan even langs bij Marja.

24 reacties op “ZWoZ Bïa – Beijo

 1. Lichtophethart
  17 april 2016

  Wat een vrolijke muziek😊Ik kom gelijk in de vakantiesfeer .

  Like

 2. Regenboogvlinder
  17 april 2016

  Een heerlijk melodietje en inderdaad om vrolijk van te worden.
  Vind het alleen jammer dat ik er bijna niks van versta. Hoewel ik Spaans spreek is dit toch behoorlijk anders. Leuke informatie!
  Fijne zondag Joke!

  Like

 3. gewoonanneke
  16 april 2016

  Zomers liedje. Vroeger luisterde ik altijd op zondagochtend op 2 naar het programma Sandwich maar is een beetje uit mijn blikveld verdwenen toen het daar wegging. Best jammer vond het altijd zo’n leuk programma met bijzondere muziek die je niet overal hoort.

  Like

  • Jokezelf
   16 april 2016

   Het is intussen weer terug op de zondagochtend, maar nu op radio 5, te beluisteren via de radiokanalen op de tv en ook op de pc.

   Liked by 1 persoon

   • gewoonanneke
    16 april 2016

    O toch weer eens opzoeken dan. Dank je voor de tip.

    Like

 4. Rianne
  16 april 2016

  Klinkt heerlijk en zzonnig… Bedankt voor het delen..

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 april 2016 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: