Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zing dan!

Ik zag Jenny Arean voor het eerst in de televisiemusicals Er valt een ster (met Jacco van Renesse een jonge operettezanger) en daarna Vadertje Langbeen (met Jack Grimberg, oftewel John van Dreelen, een min of meer bekend Amerikaans acteur van Nederlandse oorsprong). En sindsdien ben ik altijd gek op haar geweest; ze zong prachtig, kon lekker gek doen, was ook nog eens geestig en ze doet dat allemaal nog steeds.

Jenny krijgt dit jaar de Blijvend Applaus Prijs 2016 in de categorie Cabaret en Kleinkunst voor haar gehele oeuvre. Ze ontvangt de prijs op 20 november in De Kleine Komedie in Amsterdam. Heel erg verdiend als je het mij vraagt.

Zing dan is een vertaling van Canzone arrabbiata uit de film D’amore e d’anarchia (heb ik helaas nooit gezien). De muziek is van Nino Rota en de Nederlandse tekst van Ivo de Wijs. Dit liedje is al heel wat jaren mijn lijflied! Zwijmelen kun je er niet echt mee, maar het geeft je wel een flinke oppepper als je wat down bent.

**********

Zwijmelen op Zaterdag (ZwoZ) is een initiatief van Marja. Bij haar kun je meedoen en nog meer zwijmelnummers beluisteren.

13 reacties op “Zing dan!

 1. Cellie Citroen
  26 juni 2016

  Prachtig en krachtig!

  Like

 2. rietepietz
  26 juni 2016

  Grappig, zo is het ook mij vergaan. het is altijd een bijzonder zangeres gebleven, niet van de “eendagshitjes” . En wat een prachtige volle stem heeft ze nog steeds.

  Liked by 1 persoon

 3. Melody62
  26 juni 2016

  mooiie bijdrage en ja t is wel een van nl’s grootste talenten he

  fijne zondag

  Like

 4. Marja
  25 juni 2016

  Prachtig. Een artieste in hart en nieren.
  Heb je iets aan deze link?

  Dank voor je bijdrage.

  Like

  • Jokezelf
   26 juni 2016

   Ah, dankjewel! Ga vanavond kijken.

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 juni 2016 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: