Zing dan!

Ik zag Jenny Arean voor het eerst in de televisiemusicals Er valt een ster (met Jacco van Renesse een jonge operettezanger) en daarna Vadertje Langbeen (met Jack Grimberg, oftewel John van Dreelen, een min of meer bekend Amerikaans acteur van Nederlandse oorsprong). En sindsdien ben ik altijd gek op haar geweest; ze zong prachtig, kon lekker gek doen, was ook nog eens geestig en ze doet dat allemaal nog steeds.

Jenny krijgt dit jaar de Blijvend Applaus Prijs 2016 in de categorie Cabaret en Kleinkunst voor haar gehele oeuvre. Ze ontvangt de prijs op 20 november in De Kleine Komedie in Amsterdam. Heel erg verdiend als je het mij vraagt.

Zing dan is een vertaling van Canzone arrabbiata uit de film D’amore e d’anarchia (heb ik helaas nooit gezien). De muziek is van Nino Rota en de Nederlandse tekst van Ivo de Wijs. Dit liedje is al heel wat jaren mijn lijflied! Zwijmelen kun je er niet echt mee, maar het geeft je wel een flinke oppepper als je wat down bent.

**********

Zwijmelen op Zaterdag (ZwoZ) is een initiatief van Marja. Bij haar kun je meedoen en nog meer zwijmelnummers beluisteren.

13 gedachten over “Zing dan!

  1. een terechte prijs voor deze fantastische cabaretière. Jacco van Renesse kan ik me nog goed herinneren. Wat een heerlijke shows had je toen op tv

  2. Het lied was mij tot nu onbekend, maar ik vind het mooi. Ook mooi, hoe Joost Prinsen ervan zat te genieten.

  3. Fantastisch, dit lied! Het doet altijd wat met je, he

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: