Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Hava Nagila – laten we gelukkig zijn!

Ik heb een van mijn lievelingsliedjes uitgekozen voor Zwijmelen op Zaterdag van Marja. Het is een feestelijk zwijmel-nummer, zeker gezongen door twee favoriete artiesten uit mijn jeugd; Danny Kaye (wat was die man goed!) en Harry Belafonte (wat was die man mooi en wat had hij een prachtige stem!)

Danny Kaye, Amerikaans acteur, zanger en komiek, leefde van 18 januari 1911 tot 3 maart 1987. Zijn echte naam was David Daniel Kaminski en hij was over de hele wereld bekend als komiek (bron: Wikipedia). Ik kende hem van de Danny Kayeshows en van zijn films die af en toe gedraaid werden op mijn basisschool als er een lerares jarig was. Geweldig vond ik hem. Hij kon best goed zingen, maar maakte er meestal een chaos van door zijn gekke strapatsen.

Harry Belafonte werd geboren op 1 maart 1927 en heette eigenlijk Harold George Bellanfanti, Jr. Zijn bijnaam was  “King of Calypso”, omdat hij de calypsomuziek  internationale bekendheid gaf (bron: Wikipedia). Ik denk dat ook hij over de hele wereld bekend is geweest met zijn fluwelen stem. Andere bekende nummers zijn: Banana Boat song, Island in the Sun, Hole in the Bucket, Matilda, Come Back Liza, Jamaica Farewell, enzovoort enzoverder. Zóveel moois heeft die man gemaakt.

Meer zwijmelen op zaterdag? Kijk bij Rammelaars.

17 reacties op “Hava Nagila – laten we gelukkig zijn!

 1. rietepietz
  27 augustus 2016

  De beide heren waren toppers in hun tijd, en terecht , Dit nummer moet het hier wat meer van de humor en de chemie van de heren hebben dan van “de boodschap “die in Joodse versies veel meer naar voren komt. Maar heerlijk om te horen.

  Like

 2. ria
  27 augustus 2016

  ken je ook nog Doris Day, Danny Kaye en Vera Ellen.Ze zaten samen olienootjes te pellen.
  Ze zijn beide goed, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar Harry.

  Fijn weekend,
  zonnegroetje, Ria

  Like

 3. Marja
  27 augustus 2016

  Zalig om weer eens te horen. Ik plaatste hem ook al eens http://rammelaars2.blogspot.be/2015/03/zwijmelen-op-zaterdag-121.html
  Bedankt, Joke.

  Like

 4. Melody62
  27 augustus 2016

  h.e.l.e.m.a.a.l. mee eens!
  geweldig duo al was ik, eerlijkheid gebiedt ;-), wel altijd groter fan van Danny dan van Harry maar wat je over beide heren zegt, ja dat vind ik ook.

  Fijn weekend.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 27 augustus 2016 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: