Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

……Witte kerst dit jaar alwéér afgelast!

Toch wens ik iedereen fijne kerstdagen, een mooie oudejaarsavond,
een goede gezondheid, veel geluk en alle goeds voor 2017
.

winterplaatje

Ooit, heel lang geleden….

En ik blijf dromen van een beetje sneeuw!

 

13 reacties op “……Witte kerst dit jaar alwéér afgelast!

 1. Marja
  23 december 2016

  Ik wens jou ook heel fijne dagen en een gezond 2017.

  Liked by 1 persoon

 2. Rebelse Huisvrouw
  23 december 2016

  In de zomer is het koud en nat en met kerst warm en zonnig. Tja. Die witte kerst zullen we wel nooit meer beleven vrees ik. Fijne feestdagen!

  Like

 3. Matroos Beek
  22 december 2016

  Ik droom er ook zo van Joke… Hopelijk krijgen we na Kerst nog een beetje sneeuw… En o ja, wat een mooi liedje… Sneeuwen is helemaal mijn weer.

  Like

 4. gewoonanneke
  22 december 2016

  Eigenlijk zijn er maar weinig echte witte kersten geweest in 2009 en 2010 nog en daarvoor was het 1981. In de 20e eeuw zijn er in totaal maar 6 witte kersten geweest dus het idee van ouderen dat er vroeger altijd een witte kerst klopt helemaal niet. Ik vind een witte kerst ook bijzonder. Maar ook met een warme kerst wens ik je mooie dagen en het allerbest voor 2017……

  Like

  • Jokezelf
   22 december 2016

   Ja, eigenaardig hè, dat het maar zo weinig voorkomt, terwijl ik in gedachten vasthoud aan die witte kerst. Waarschijnlijk overgehouden aan mijn jeugd waarin het in de jaren vijftig en zestig ’s winters altijd koud was en sneeuwde en wij in Amsterdam op de grachten konden schaatsen. Ik herinner me ijsbloemen op de ramen en bevroren tenen die ontdooid moesten worden in een teiltje warm water. Van die dingen…

   Liked by 1 persoon

   • gewoonanneke
    29 december 2016

    Denk inderdaad wel dat de winters vroeger langer duurden en kouder waren en meer sneeuw, dat heb ik in mijn belevenis ook zo ervaren. Maar weet ook dat herinneringen niet altijd “echt” zijn haha.

    Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 22 december 2016 door in (Zinnige) onzin en flauwekul, Natuur en milieu en getagd als , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: