Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Tien ‘vintage’ berichten.

plaatje van plazilla.com

plaatje van plazilla.com

Welke stukjes en/of (korte) verhalen zijn in de afgelopen jaren nou het meest gelezen (of in ieder geval aangeklikt). Dat is best een aardige bezigheid en mogelijk brengt het mij wat inspiratie voor het komende jaar. Bovendien doe ik zo meteen ook iets aan het milieu; jeweetwel; maatschappelijke verantwoord, duurzaam, ecologisch, kringloop, van die dingen ;-).

Enfin, berichten dus, die (denk ik) de moeite waard zijn om opnieuw onder de aandacht te brengen als een soort van pluimpje op mijn eigen hoed.

De stadse jungle vind ik zelf erg leuk, net als AfdingenLezen de ultieme vrijheid, of de Brief uit de toekomst. Veel reacties kreeg ik op Daten op leeftijdDansles in de jaren zestig, een (fictieve) Brief van een overijverige ambtenaar. Waardering was er ook voor muziek die ik aanprees; Bïa BeijoDean Martin, Maarten van Roozendaal.

Veel tweedehands lees- en luisterplezier!

Delen

16 reacties op “Tien ‘vintage’ berichten.

 1. Lenjef
  24 mrt 2017

  Spiegelschrift

  jouw woorden zijn de spiegels van de ziel
  kosmische geschrevenheid
  verder vloeiend dan de tijd
  elke zin een spaak in het grote levenswiel

  Lenjef 😉

 2. EJW
  10 feb 2017

  Oude stukjes plaats ik soms bij gebrek aan inspiratie. Er komen lezers bij die het niet gelezen hebben dus nieuw voor hen. Het teruglezen verbaasd mij regelmatig dan denk ik hoe kom ik erop

 3. tagrijn
  6 feb 2017

  Zo lang je blijft zeggen: het lukt niet, lukt het ook niet. Goede truc bij een writersblock: pak een woordenboek en prik blind drie woorden en gebruik die als basis voor een stukje. Ik doe het nu even: tuinman, pannenkoek, horizon. Zo kom je er vanzelf weer in.

 4. Annette
  5 feb 2017

  Bij mij ook al Joke.
  Sinds het misverstand met P.
  En ik achter verschillende dingen kwam die ik liever niet geweten had.
  Maar toch: de liefde is er nog (wat ik rationeel niet verklaren kan).
  Mijn korte termijngeheugen is slechter geworden door alles van de laatste paar jaar.
  Schrijfblokkades waren er altijd al. Tot ik schoon uitgehuild was……

  Liefs van Annette

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 31 jan 2017 door in Ooit actueel, Overig en getagd als , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: