Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Stopwatch

Dit heb ik geschreven voor mijn laatste bedenksel minuterietjes: in één minuut een tekst schrijven over een opgegeven thema.  Dat leek me een aardige woordspeling, omdat minuterie de Franse vertaling is van timer, tijdschakelaar, kookwekker e.d.

topsportVan daaruit ontstond als vanzelf het woord stopwatch als de eerste opdracht en met onderstaande tekst-in-één minuut bijt ik het spits af. Zo makkelijk als het leek, zo lastig is het eigenlijk toch wel. Mijn hartslag ging anderhalf keer zo snel (niet dat ik dat heb opgemeten, maar voelde me meteen behoorlijk gejaagd). Topsport dus!
Ik heb 61 woorden gehaald in die zestig seconden. Best respectabel, al zeg ik het zelf ;-).

==============================

Jemig, wat heeft ze nu weer verzonnen? In 60 seconden een tekst schrijven over een stopwatch. Hoe bedenk je zoiets? Ik heb geen idee. Moet wel een kronkelmind zijn, anders kan ik het niet verklaren. Ik word er knap zenuwachtig van. Stopwatch, tijdschakelaar, timer. Dat is toch geen onderwerp? Ze doet maar wat. Dat blijkt wel.

Is het alweer tijd!!

==============================

Wil jij het ook eens proberen? Leuk! Publiceer dan de tekst die jij over het thema stopwatch hebt geschreven op je eigen blog en zet de link erheen hieronder of onder de opdracht stopwatch. Ik ben erg benieuwd!

7 reacties op “Stopwatch

 1. minoesjka2
  2 juli 2017

  Ja, hoe heb je dat kunnen verzinnen ………. ach gewoon een creatief schrijfbrein 🙂

  Like

 2. Annette
  2 juli 2017

  Steeds op zoek naar langzaam, rust en bedachtzaamheid past me dit niet Joke. Ik probeer nu weer de volle cash te legen in m’n hoofd…….Hartegroet Annette

  Like

 3. Marja
  2 juli 2017

  Leuk gedaan, maar ik hou niet zo van die haastklusjes. Bovendien limerick ik altijd op zondag. Ik hoop dat je veel volgers krijgt.

  Like

 4. Pingback: Minuterietjes 1 – stopwatch | Bouwen met taal

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 2 juli 2017 door in (Zinnige) onzin en flauwekul, Minuterietjes en getagd als , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: