Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Stopwatch

Dit heb ik geschreven voor mijn laatste bedenksel minuterietjes: in één minuut een tekst schrijven over een opgegeven thema.  Dat leek me een aardige woordspeling, omdat minuterie de Franse vertaling is van timer, tijdschakelaar, kookwekker e.d.

topsportVan daaruit ontstond als vanzelf het woord stopwatch als de eerste opdracht en met onderstaande tekst-in-één minuut bijt ik het spits af. Zo makkelijk als het leek, zo lastig is het eigenlijk toch wel. Mijn hartslag ging anderhalf keer zo snel (niet dat ik dat heb opgemeten, maar voelde me meteen behoorlijk gejaagd). Topsport dus!
Ik heb 61 woorden gehaald in die zestig seconden. Best respectabel, al zeg ik het zelf ;-).

==============================

Jemig, wat heeft ze nu weer verzonnen? In 60 seconden een tekst schrijven over een stopwatch. Hoe bedenk je zoiets? Ik heb geen idee. Moet wel een kronkelmind zijn, anders kan ik het niet verklaren. Ik word er knap zenuwachtig van. Stopwatch, tijdschakelaar, timer. Dat is toch geen onderwerp? Ze doet maar wat. Dat blijkt wel.

Is het alweer tijd!!

==============================

Wil jij het ook eens proberen? Leuk! Publiceer dan de tekst die jij over het thema stopwatch hebt geschreven op je eigen blog en zet de link erheen hieronder of onder de opdracht stopwatch. Ik ben erg benieuwd!

Delen

7 reacties op “Stopwatch

 1. minoesjka2
  2 jul 2017

  Ja, hoe heb je dat kunnen verzinnen ………. ach gewoon een creatief schrijfbrein 🙂

 2. Annette
  2 jul 2017

  Steeds op zoek naar langzaam, rust en bedachtzaamheid past me dit niet Joke. Ik probeer nu weer de volle cash te legen in m’n hoofd…….Hartegroet Annette

 3. Marja
  2 jul 2017

  Leuk gedaan, maar ik hou niet zo van die haastklusjes. Bovendien limerick ik altijd op zondag. Ik hoop dat je veel volgers krijgt.

 4. Pingback: Minuterietjes 1 – stopwatch | Bouwen met taal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 2 jul 2017 door in (Zinnige) onzin en flauwekul, Minuterietjes en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: