Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Onzin en flauwekul

Pijn houdt vaak verband met emoties, maar van de uitleg bij www.gezonder.pw, zakt mijn broek spontaan af. Wat een partij onzin en flauwekul!

Ik heb polyartrose (afname van het kraakbeen in alle gewrichten van het lichaam) en daardoor vaak pijn op verschillende plekken in mijn lijf, maar volgens deze site moet ik mij ernstig zorgen maken over mijn emotionele gemoedstoestand. Want volgens hen ben ik een narcistisch, antisociaal, egocentrisch, egoïstisch, bangelijk, niet geliefd, niet vergevingsgezind en financieel onstabiel persoon zonder enige band met anderen. Ik ben ook nog eens alleenstaand (de horreur!), dus moet ik gaan daten.

Ik vraag u af; waar halen ze het vandaan?? Uit een enorme duim, ben ik bang. Lees maar even mee:

Artrose hand

Knieën; mijn ego is te groot, ik moet bescheidener worden, tijd nemen om anderen te helpen of vrijwilligerswerk te gaan doen.
Heupen; ik ben bang om te bewegen of te veranderen en te voorzichtig als ik een beslissing moet nemen.
Handen; ik reik niet naar anderen, moet dus wat tijd door te brengen met vrienden, en socialiseren.

De pijn in de gewrichten van mijn onderrug betekent dat ik me zorgen maak over geld. Dus moet ik een plan maken om mijn financiële problemen op te lossen om financieel stabiel te worden.
Pijn boven in mijn rug; ik krijg niet genoeg emotionele steun, voel me niet geliefd en ongewenst. Daarbij ben ik ben alleenstaand, dus -huppekee- ga daten.
Schouders; kennelijk draag ik een zware emotionele belasting met me mee. Dus moet ik me richten om die snel op te lossen, en dat allemaal niet mee te slepen in mijn leven.
Tot slot blijkt – vanwege mijn stijve en pijnlijke nek – dat ik mezelf, of anderen, niet gemakkelijk kan vergeven. Daarom moet ik nadenken over de reden waarom ik houd van de mensen om me heen, en een manier vinden om hun fouten te vergeven. ..

………………………****Maar er schijnt licht aan de horizon!****

Want het aardige is dat ik geen pijn heb in mijn ellebogen (joepie!). Ik sta dus niet te stijf en te resistent in het leven. Compromissen overwegen is niet nodig en iets nieuws proberen, hoeft ook al niet. En dat is een zegen, want daardoor hoef ik me niets aan te trekken van wat ik hierboven allemaal op mijn bordje heb gekregen.

>klikopplaatje< echte informatie over artrose

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

19 reacties op “Onzin en flauwekul

 1. Johan HvD
  11 november 2018

  Wellicht hebt ge een goede stevige riem nodig om uwen broek rond het vege lijf te houden Jokezelf..? 😀

  Like

  • Jokezelf
   17 november 2018

   Zou dat helpen tegen de flauwekul over artrose Johan HvD? 😁

   Like

 2. Nannie H
  18 september 2017

  hoe durven ze het op internet te plaatsen brrr

  Like

 3. ria
  21 augustus 2017

  Zo lees je wel hoeveel beterweters er zijn:-)

  Like

 4. rietepietz
  10 augustus 2017

  Maar …. ze hebben het niet specifiek over polyartrose op die site, ze hebben het alleen maar over pijn en pijn kan heel veel oorzaken hebben. Bijv. de verkrampte schouders door een verkeerde houding om maar iets te noemen.
  We kunnen inderdaad ook pijn krijgen door psychische zaken, dat doe je in wezen dus onbewust zelf, maar dan nóg zijn deze stellingen én de oplossingen zwaar flauwe kul.

  Like

  • Jokezelf
   13 augustus 2017

   Nee, daar heb je gelijk in; ze hebben het niet specifiek over polyartrose op deze site. Ik heb dat ook alleen maar gebruikt als voorbeeld van hoe een dergelijke uitleg volkomen verkeerd kan overkomen. Want uiteraard kun je pijn door vele oorzaken krijgen, maar als je een verkrampte schouder hebt door een verkeerde houding en je denkt dan dat je een zware emotionele belasting moet oplossen, dan ben je niet verstandig bezig. En inderdaad kunnen psychische zaken ons pijn geven (maagpijn daar hebben ze het niet eens over, hoofdpijn, pijn in je rug), maar dan nog heeft het weinig zin om als je pijn in je knieën hebt, ervan uit te gaan dat dat komt omdat je ego te groot is en je dus maar heel snel vrijwilligerswerk moet gaan doen.

   Like

   • rietepietz
    13 augustus 2017

    Ben ik helemaal met je eens, ze halen een heleboel dingen door elkaar en komen dan met een “oplossing” die nergens op slaat.

    Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 augustus 2017 door in Kleine ergernissen, Persoonlijk en getagd als , , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: