Wat kan ik van u leren?

Vijftig schrijvers, één vraag aan onze ouderen… wat kan ik van u leren?

Anja van Gennep (het linkermeisje op de foto uit 1944) is nu 88 jaar oud, komt oorspronkelijk uit Amsterdam en woont tegenwoordig in Purmerend. Ik heb haar geïnterviewd voor een boek waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Het waren inspirerende gesprekken met een hartelijke, eigenzinnige en kordate vrouw die veel te vertellen had over het leven dat zij heeft geleid.

Ook ik heb aan haar de vraag gesteld; wat kan ik van u leren? Daar was zij kort over; “niet veel denk ik, want wij hebben ook maar wat gedaan, net als iedereen“, om daarna toch een aantal bruikbare tips en adviezen te geven.

Coördinatoren, vormgevers, schrijvers en fotografen hebben, geheel belangeloos, hun talent gedoneerd voor dit boek. De opbrengst gaat namelijk naar de Koffieschenk Buurtprojecten, dat is bedacht door Edward Molkenboer die de Stichting goed doen voor een ander heeft opgericht. Met de aanschaf van dit boek draag je bij aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

Het boek wordt op 13 december gepresenteerd, maar is nu al te koop voor € 17,95 via de Stichting goed doen voor een ander.

11 gedachten over “Wat kan ik van u leren?

 1. Door alle goede/slechte informatie in je leven word je door schade en schande toch nog wijs:-)

 2. koppieop – Middelbare school in Ned.Indië en Nederland, en een jaar universiteit (1950). - Werkzaamheden: melkboerderij Tres Arroyos, Argentinië (1952); een Nederlandse Gloeilampenfabriek, Buenos Aires (1953-'54); Kon. Hollandsche Lloyd, Amsterdam (1955-'60); Adriático Aire Acondicionado, Buenos Aires (1961); HBU-vestiging Buenos Aires (1962-'92); [Gepensioneerd in 1992]; Bond van Industriële Werkgevers (1993-'96); Stichting van een Regionale Universiteit (1997-'98), de laatste twee in San Miguel, Buenos Aires. - Getrouwd in 1956; een zoon en twee dochters, 21 kleinkinderen en, volgens de meest recente tellling (october 2019) 29 achterkleinkinderen.. Liefhebberijen: (tot voor kort) fietsen, tennissen; nog geldig: lezen en schrijven over onderwerpen die me aan het denken zetten, luisteren naar (z.g. klassieke) muziek; reizen.
  koppieop schreef:

  @rietepietz: Mee eens – dat zal dan ook wel in de meeste gevallen gebeuren. Maar over eigen fouten verbeteren kan meer tijd heen gaan dan van iemand te leren om ze te voorkomen. Groeten!
  .-

  1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
   Jokezelf schreef:

   da’s waar.

 3. Van ieder mens kan men leren, dat wat je wel hoort te doen, maar ook dat wat je vooral niet zou moeten doen.

  1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
   Jokezelf schreef:

   Dat laatste is zéker waar!

Reacties zijn gesloten.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%