Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Boek op stoom!

Ik ben druk bezig met het leggen van de laatste hand aan mijn boek over mijn twee jaar geleden overleden lief, Sjeng van Dalsum. Dat lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Daar sta je niet bij stil als je denkt; ik schrijf ‘even’ een boekje. Het is niet alleen het schrijven en schrappen, het is ook de indeling bepalen, afbeeldingen selecteren, proef laten lezen. Bovendien komt er een heel circus omheen, zoals crowdfunding, promotie (oftewel reclame maken), boekpresentatie, enzovoort enzoverder. Daarover meer in mijn volgende blogs. Maar de tekst is nu in ieder geval zodanig dat ik zeg; klaar, niets meer aan doen!
Deze week zoek ik de afbeeldingen uit en beslis ik waar ze moeten komen en daarna kan het naar de drukker.

100204-001-03-omslag

Voor- en achterkant van het boek

Omslag van het boek
Deze week kreeg ik een voorbeeld van de kaft in verschillende uitvoeringen. Ik had zelf een afbeelding van een van Sjengs schilderijen opgestuurd en een voorstel gedaan voor de achterkant. De uitgevershulp (www.bestelmijnboek.nl) heeft daar een plaatje bij gemaakt. Die heb ik weer een beetje aangepast qua kleur en indeling en nu is de kaft – op de tekst van de achterflap na – klaar voor het gereed.

Waar te koop?
Je kunt het boekje t.z.t. uiteraard bij mij aanschaffen en het boek komt in ieder geval in de verkoop bij Bol.com en op www.bestelmijnboek.nl. En, wie weet, wil de plaatselijke (Noordwijkerhoutse) boekhandel er ook wel een paar afnemen. Noordwijkerhout, omdat Sjeng daar de laatste 25 jaar van zijn leven heeft gewoond.

Het is allemaal hartstikke leuk om te doen!

 

18 reacties op “Boek op stoom!

 1. Jokezelf
  21 december 2017

  Het is inderdaad niet makkelijk om een boek te schrijven over de man die je liefste is geweest, maar het is, hoe dan ook, erg fijn om te doen, ook al komt het verdriet regelmatig naar boven. Toch is het goede rouwverwerking. En ik vind het fijn dat er uiteindelijk een mooi boek ligt, niet alleen voor mij, mar ook voor zijn goede vrienden.

  Like

 2. cornma
  21 december 2017

  Het lijkt me niet gemakkelijk om zo’n boek te schrijven, maar het is wel heel fijn als je straks al je herinneringen aan Sjeng op papier hebt staan. Succes met de verkoop.

  Like

 3. rietepietz
  19 december 2017

  Nou een boek schrijven makkelijk….? nee hoor zeker niet. En het is nóg moeilijker een boek te verkopen heb ik begrepen, zeker tegenwoordig met alle andere leesmogelijkheden. Het omslag ziet er prachtig uit en ik wen je in ieder geval heel veel succes!

  Like

 4. gewoonanneke
  18 december 2017

  Succes met je boek, moet zo nu en dan ook niet gemakkelijk zijn geweest……

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 december 2017 door in Beeldende kunst, Non-fictie en getagd als , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: