Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Crowdfunding

 

Zaterdag 20 januari begint op voordekunst de crowdfunding voor mijn boek Sjeng van Dalsum, nagelaten werk.

chest-3077164_1920

Foto van Pixabay

Het was nog een heel gedoe om die campagne online te krijgen. Maar, net als met het filmpje dat ik voor het boek gemaakt heb, de booktrailer, al doende leert men en het was erg leuk om ermee bezig te zijn.

Wat is namelijk het geval? Het publiceren van een boek in eigen beheer is best een dingetje. Dat doe je niet zomaar even (al dacht ik -naïef als ik was- dat in het begin wel). Ik dacht; ik schrijf dat boek, zoek er de plaatjes bij, het gaat naar een drukker en klaar is Clara. HA! Niet dus.

Niet alleen kost het schrijven van een boek veel meer tijd dan je denkt, maar als je het in eigen beheer uitgeeft, moet je alles wat normaal gesproken door een uitgever wordt gedaan, zelf doen. Dus; je zoekt een bedrijfje dat boeken in eigen beheer publiceert, je moet een ontwerp hebben voor de omslag en er moet een ontwerp komen voor de binnenkant. Via via ben ik terechtgekomen bij Esther Kraaijenbrink, die een nog jong bedrijfje heeft, met veel hart voor haar auteurs. Zij helpt me bij die praktische zaken en zorgt ook voor het drukken. Maar bij een kunstbiografie, zoals dit boek over Sjeng, komen er ook nog eens afbeeldingen van kunstwerken bij die op een goede manier in dat boek moeten komen. Daarbij is het verstandig om de tekst toch even te laten lezen door iemand die een beetje op afstand staat. Je moet dus een editor hebben. Sommige foto’s van Sjeng moesten gerestaureerd worden, sommige vallen onder copyright, en – last but not least – het boek moet gepromoot worden via persberichten, social media, folders, een boekpresentatie enzovoort enzoverder.

Vandaar de crowdfunding, want ik heb geen liggende gelden. En nu hoop ik dat mijn bloglezers mij willen helpen door dit bericht (en zaterdag ook de aftrap van de crowdfunding) zoveel mogelijk te linken en te delen zodat zoveel mogelijk mensen het onder ogen krijgen.

Wordt vervolgd!

Waarom dan niet toch een reguliere uitgever gezocht? Omdat een kunstbiografie een heel specifiek soort boek is dat maar beperkt interessant is. Je moet op zijn minst bekend zijn en dat was Sjeng niet. Althans nu niet meer, in de jaren zeventig was hij wel een beetje bekend en stond hij ook in verschillende kranten. Enfin, ik wilde gewoon dat het boek er zo snel mogelijk kwam en dan is publicatie in eigen beheer een fantastisch alternatief. 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

3 reacties op “Crowdfunding

 1. rietepietz
  18 januari 2018

  Dat is de reden dat ik nooit logjes gebundeld heb terwijl ik met onze drukkerijconnecties niet heel veel kosten zou hebben hoeven maken, het is héél lastig , maar ik wens je natuurlijk heel veel succes, heb helaas óók geen liggende gelden om in dit project te steken ;-(

  Like

 2. gewoonanneke
  17 januari 2018

  Veel succes er mee. Hoop dat het gaat lukken voor je.

  Like

 3. Kakel
  17 januari 2018

  Mocht de crowdfunding niet lukken dan kun je het boek “on demand” laten drukken. Op aanvraag dus. Dan hoef je ook niet te investeren.
  Van het schrijven van een boek word je niet rijk, hoogstens in je hoofd omdat je de klus geklaard hebt.
  Veel succes!

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 januari 2018 door in Beeldende kunst, Non-fictie en getagd als , , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 253 andere volgers

Tentoonstelling bibliotheek Noordwijkerhout

Start expositie werk Sjeng van Dalsum2 maart 2018
nog 11 dagen

Berichten die ik leuk vind

%d bloggers liken dit: