Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Leren – 6 woorden met beeld

Er valt altijd wat te leren!

 

mijn zusje leest voor aan onze twee leergierige kleindochters

****************

Wil  je ook meedoen? Dit zijn de spelregels: Kijk bij Marion voor het thema van die week. Schrijf daar een verhaal over in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek daar een foto bij. Publiceer je verhaal op je eigen site/blog en zet een link ernaar onder het thema bij Marion, zodat de andere deelnemers het ook kunnen lezen.
Zes woorden met beeld is gestart op 16 april 2011 bij mij en werd vanaf 21 februari 2013 overgenomen door Marion. Het is een schrijfuitdaging naar het superkorte verhaal van Ernest Hemingway: “For sale, baby shoes, never worn”. In die zes woorden lees je een dramatische roman: iemand verwacht een kind, koopt alvast babyschoentjes, maar krijgt een miskraam, of het kind wordt doodgeboren. Je kunt het ook anders lezen (met dank aan Karlien) het kind was de schoenen ontgroeid voor het zijn eerste stapjes zette omdat zijn ouders een wonderkind verwachtten. Ik heb daar destijds een afbeelding aan toegevoegd, omdat ik dat leuk vond. Marion nam het stokje na twee jaar van mij over omdat ik het te druk kreeg om elke twee weken een thema te verzinnen. Zij voegde er een uitgebreide beschrijving van het thema aan toe. En zo af en toe doe ik weer eens mee, zoals nu.

BewarenBewaren

12 reacties op “Leren – 6 woorden met beeld

 1. Harme van Kamp
  8 juni 2018

  Wat leuk dat je me bent gaan volgen. Ik ben momenteel met vakantie en daardoor slecht bereik op 4G en WiFi, naar ik ga zeker je blog nog bekijken.
  Groet, Harme.

  Like

 2. Sjoerd
  8 juni 2018

  Mooi in beeld gebracht.

  Like

 3. rietepietz
  6 juni 2018

  En het leukst is het natuurlijk als het leren ongemerkt gaat terwijl ze terwijl ze zich amuseren.

  Like

  • Jokezelf
   6 juni 2018

   En zolang je nog zo klein bent, zit dat wel goed, dacht ik zo.

   Like

 4. matroos
  6 juni 2018

  Ah wat schattig eh wie is nu ‘roodkapje’ ?

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 6 juni 2018 door in Fotografie, Zes woordenverhalen en getagd als , , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: