Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Chan Chan

Vanwege het zwijmelen op zaterdag (maar voor mij dan nu even op zondag) breng ik dit heerlijke nummer graag nog eens onder de aandacht.

 

 

1998 – Buena Vista Social Club live in Carré.
De opname komt uit de documentaire Buena Vista Social Club van Wim Wenders uit 1999.

Buena Vista Social Club is een groep Cubaanse muzikanten. De groep is vernoemd naar een club met dezelfde naam die tot in de jaren veertig bestond in de Cubaanse hoofdstad Havana. Deze club was destijds een trefpunt voor muzikaal Havana.
De band werd in 1996 opgericht onder leiding van de Amerikaans gitarist en producer Ry Cooder en de Cubaan Juan de Marcos González. Een aantal leden had destijds al in de betreffende club gespeeld en pakten hiermee hun muziekcarrière weer op. De allereerste opname was zo’n succes dat ze wereldberoemd werden, wat leidde tot optredens in onder meer Theater Carré in Amsterdam en Carnegie Hall in New York. Hun bekendste nummer is het hierboven afgespeelde nummer Chan Chan, dat al in 1985 geschreven werd door de Cubaanse gitarist Company Segundo.

Overleden leden worden vervangen door “jongere” muzikanten, maar de band blijft befaamd om het feit dat het mannen op leeftijd zijn. Naast hun optredens met de groep, had een aantal leden (o.a. Ibrahim Ferrer en Company Segundo) naast hun optredens met de Buena Vista Social Club ook een solocarrière.

Wil je meedoen aan het gezwijmel op zaterdag (of een halve zondag), of wil je kijken en luisteren naar de overige inzendingen? Klik dan bij Iris Papillo op de kikkerknop, de rest wijst zich vanzelf!

9 reacties op “Chan Chan

 1. EJW
  15 augustus 2018

  Leuke band met aanstekelijke muziek, met plezier geluisterd

  Like

 2. Yova
  15 augustus 2018

  Mooie muziek om te luisteren op de ochtend. Echt geweldig!!!!

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 12 augustus 2018 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: