Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Parkeren

Er is iets mis met mij. Dat wil zeggen; met mijn rijstijl. Of eigenlijk: met de manier waarop ik inparkeer. Ik kan namelijk niet recht vooruit parkeren (foto’s 1 t/m 3) en achteruit recht inparkeren (geen foto’s van), kan ik al helemaal niet. Fileparkeren (foto’s 5 en 6), daarentegen, lukt prima. En dat vinden de meeste mensen juist het moeilijkst. Want wat is er nou zo ingewikkeld aan recht vooruit parkeren op een open plek. Niks toch? Dat zou je denken ja, maar mij lukt het niet. Ik parkeer wel, en ik blijf ook tussen de lijnen, maar als ik uitstap en het resultaat bekijk, lijkt het alsof mijn auto de salsa danst. Altijd sta ik scheef en ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg. Er is meestal ruimte genoeg, dus dat is het niet. Ik heb een soort van afwijking denk ik. Meestal naar links, maar soms ook wel naar rechts. Of ben ik gewoon een pietepeuterige controlfreak?

 

 

15 reacties op “Parkeren

 1. Regenboogvlinder
  1 oktober 2018

  Geen moeite mee, voor- en achteruit inparkeren, keurig recht ook, nooit gehad eigenlijk. Ook fileparkeren gaat altijd goed, maar heel soms sta voor mijn gevoel net iets te ver van de stoeprand af. Als ik maar kort blijf staan doe ik er niks aan maar als ik ergens op bezoek ben en wel een paar uur wegblijf steek ik even een paar keer extra.
  Maar herkenbaar is het wel. Mijn ex, zoon en zelfs Jan staan met recht vooruit parkeren altijd scheef. Ik zie het als ik er naast zit, maar zij kennelijk niet als ze nog in de auto zitten..

  Like

 2. Harme van Kamp
  1 oktober 2018

  Je auto staat misschien scheef, maar hij/zij glimt wel van genoegen.

  Liked by 1 persoon

 3. AnneMarie
  30 september 2018

  Het blijft lastig parkeren. Het gaat bij mij vaak tijden goed en dan wil het ineens niet meer. Gewoon een kwestie van afwachten dan totdat ik het weer te pakken heb. Ook heel vreemd.

  Like

 4. careldem
  30 september 2018

  Ik parkeer ook vaak scheef maar wel tussen de lijnen. Gemakzucht

  Like

  • Jokezelf
   1 oktober 2018

   Bij jou misschien gemakzucht, maar bij mij staat het zweet op mijn voorhoofd 🤪

   Like

 5. rietepietz
  30 september 2018

  File parkeren vind ik ook makkelijker , de parkeerplaatsen zijn tegenwoordig vaak zo smal dat je altijd bang bent je neus op de neus van de buurauto te zetten, en je hebt meestal niet voldoen ruimte om meer naar links te gaan vóór je erin draait.

  Like

  • Jokezelf
   1 oktober 2018

   Dat klopt ja, de meeste parkeerplaatsen zijn irritant smal. En dat terwijl heel veel auto’s steeds breder worden. In mijn appartementencomplex heb ik een eigen parkeerplaats tussen twee enorme bolides in. Gelukkig sta ik in het midden, want ik moet er niet aan denken wat er zou gebeuren als ik een van de twee zijplaatsen naast een pilaar zou hebben gehad: vermoedelijk zat er dan geen verf meer op mijn zijkant.

   Like

   • rietepietz
    1 oktober 2018

    Vandaar mijn invalide parkeer kaart, ik krijg ander de rolstoel niet uit de auto.

    Like

 6. Rob Alberts
  30 september 2018

  Ik kan je hier niet mee helpen.
  Ik heb nog nooit achter het stuur gezeten ….

  Vrolijke groet,

  Liked by 1 persoon

 7. Matroos Beek
  30 september 2018

  Ik denk dat het iets in de hersenen is. Bij mij gaat het goed met het parkeren, maar als ik links tussen twee auto’s in moet parkeren, dan gaat het altijd fout. Ik begin er zelfs niet meer aan. Naar mijn gevoel werkt in dat geval iets niet goed in mijn brein. Het kan geen inschattingen maken van bepaalde posities vanuit een bepaalde hoek.

  Like

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 september 2018 door in (Zinnige) onzin en flauwekul en getagd als , , , , , , , , , .

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 171 andere volgers

%d bloggers liken dit: