Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Parkeren

Er is iets mis met mij. Dat wil zeggen; met mijn rijstijl. Of eigenlijk: met de manier waarop ik inparkeer. Ik kan namelijk niet recht vooruit parkeren (foto’s 1 t/m 3) en achteruit recht inparkeren (geen foto’s van), kan ik al helemaal niet. Fileparkeren (foto’s 5 en 6), daarentegen, lukt prima. En dat vinden de meeste mensen juist het moeilijkst. Want wat is er nou zo ingewikkeld aan recht vooruit parkeren op een open plek. Niks toch? Dat zou je denken ja, maar mij lukt het niet. Ik parkeer wel, en ik blijf ook tussen de lijnen, maar als ik uitstap en het resultaat bekijk, lijkt het alsof mijn auto de salsa danst. Altijd sta ik scheef en ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg. Er is meestal ruimte genoeg, dus dat is het niet. Ik heb een soort van afwijking denk ik. Meestal naar links, maar soms ook wel naar rechts. Of ben ik gewoon een pietepeuterige controlfreak?

 

 

15 reacties op “Parkeren

 1. careldem
  30 september 2018

  Ik parkeer ook vaak scheef maar wel tussen de lijnen. Gemakzucht

  Like

  • Jokezelf
   1 oktober 2018

   Bij jou misschien gemakzucht, maar bij mij staat het zweet op mijn voorhoofd 🤪

   Like

 2. rietepietz
  30 september 2018

  File parkeren vind ik ook makkelijker , de parkeerplaatsen zijn tegenwoordig vaak zo smal dat je altijd bang bent je neus op de neus van de buurauto te zetten, en je hebt meestal niet voldoen ruimte om meer naar links te gaan vóór je erin draait.

  Like

  • Jokezelf
   1 oktober 2018

   Dat klopt ja, de meeste parkeerplaatsen zijn irritant smal. En dat terwijl heel veel auto’s steeds breder worden. In mijn appartementencomplex heb ik een eigen parkeerplaats tussen twee enorme bolides in. Gelukkig sta ik in het midden, want ik moet er niet aan denken wat er zou gebeuren als ik een van de twee zijplaatsen naast een pilaar zou hebben gehad: vermoedelijk zat er dan geen verf meer op mijn zijkant.

   Like

   • rietepietz
    1 oktober 2018

    Vandaar mijn invalide parkeer kaart, ik krijg ander de rolstoel niet uit de auto.

    Like

 3. Rob Alberts
  30 september 2018

  Ik kan je hier niet mee helpen.
  Ik heb nog nooit achter het stuur gezeten ….

  Vrolijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 4. Matroos Beek
  30 september 2018

  Ik denk dat het iets in de hersenen is. Bij mij gaat het goed met het parkeren, maar als ik links tussen twee auto’s in moet parkeren, dan gaat het altijd fout. Ik begin er zelfs niet meer aan. Naar mijn gevoel werkt in dat geval iets niet goed in mijn brein. Het kan geen inschattingen maken van bepaalde posities vanuit een bepaalde hoek.

  Like

  • Jokezelf
   30 september 2018

   Het moet wel iets in de hersenen zijn, ik kan inderdaad niet inschatten of ik al dan niet recht sta. Zelfs als ik denk dat ik recht sta, sta ik nog scheef.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 september 2018 door in (Zinnige) onzin en flauwekul en getagd als , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: