Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

R.I.P. Charles Aznavour

Charles Aznavour is vandaag op 94-jarige leeftijd overleden. Tot afgelopen voorjaar stond hij nog op de planken de sterren van de hemel te zingen.
x
Ik hoorde hem voor het eerst begin jaren zeventig, bij een vriendin thuis op haar fonkelnieuwe audiotoren, dat was toen erg modern. Maar ik was meer onder de indruk van Aznavour dan van haar pick-up (zoals ik het gevaarte nogal oneerbiedig noemde). Die taal, die muziek, die stem!
Begin jaren negentig ben ik met mijn toenmalige echtgenoot naar een optreden van hem geweest in de Jaap Edenhal. Ik wilde er dolgraag heen, want, zo redeneerde ik, voor je het weet, is hij er niet meer (hij was toen al een eind in de zestig en ouder dan mijn vader. Dat kon niet lang meer duren, schatte ik toen in, hoe naïef kun je zijn?) Het was, in één woord, geweldig wat er aan prachtige klanken uit dat kleine mannetje kwam en hij heeft er achteraf dus nog bijna dertig jaar aan vastgeplakt. Hij laat een enorm oeuvre na.
*
Een paar van mijn favorieten als eerbetoon aan deze kleine, grootse Frans-Armeense zanger.
*
Les Deux Gitares uit 1960:
La Bohème, uit 1966,  life gezongen in 1991:
Que c’est triste Venise uit 1964
For me formidable, uit 1963

7 reacties op “R.I.P. Charles Aznavour

 1. tagrijn
  4 oktober 2018

  Deze man is helemaal niet dood .Hij zal altijd bliven voortleven.

  Like

 2. Villasappho
  2 oktober 2018

  Ik ken eigenlijk maar een enkel nummer van hem, ben geen groot fan van Franstalig.

  Like

 3. rietepietz
  1 oktober 2018

  Hoewel ik weinig met Franstalige zang heb kon ik om deze man toch nooit heen, Hij was , zoals hij zelf zingt “formidable”,ik hoorde dat hij vrijwel tot zijn door heeft opgetreden, als dat niet “formidable”is!!

  Like

 4. leegschrift
  1 oktober 2018

  Hij lijkt als twee druppels water op mijn vader.
  Mooie liedjes blijven het. Wat een leeftijd heeft hij bereikt zeg.

  Liked by 1 persoon

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 oktober 2018 door in Muziek en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: