Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

R.I.P. Charles Aznavour

Charles Aznavour is vandaag op 94-jarige leeftijd overleden. Tot afgelopen voorjaar stond hij nog op de planken de sterren van de hemel te zingen.
x
Ik hoorde hem voor het eerst begin jaren zeventig, bij een vriendin thuis op haar fonkelnieuwe audiotoren, dat was toen erg modern. Maar ik was meer onder de indruk van Aznavour dan van haar pick-up (zoals ik het gevaarte nogal oneerbiedig noemde). Die taal, die muziek, die stem!
Begin jaren negentig ben ik met mijn toenmalige echtgenoot naar een optreden van hem geweest in de Jaap Edenhal. Ik wilde er dolgraag heen, want, zo redeneerde ik, voor je het weet, is hij er niet meer (hij was toen al een eind in de zestig en ouder dan mijn vader. Dat kon niet lang meer duren, schatte ik toen in, hoe naïef kun je zijn?) Het was, in één woord, geweldig wat er aan prachtige klanken uit dat kleine mannetje kwam en hij heeft er achteraf dus nog bijna dertig jaar aan vastgeplakt. Hij laat een enorm oeuvre na.
*
Een paar van mijn favorieten als eerbetoon aan deze kleine, grootse Frans-Armeense zanger.
*
Les Deux Gitares uit 1960:
La Bohème, uit 1966,  life gezongen in 1991:

Que c’est triste Venise uit 1964

For me formidable, uit 1963

9 reacties op “R.I.P. Charles Aznavour

 1. friedab2015
  23 september 2019

  Waarom krijg ik er weer géén geluid uit? * http://www.friedabblog.wordpress.com * Ik ga maar afwassen . . . Amsterdam, 23 – 9 – 2019 *

  Like

  • Jokezelf
   26 september 2019

   E rzijn kennelijk twee van de video’s verdwenen van Facebook. Ik zal ze vervangen, of gewoon weglaten, dat kan ook 😁.

   Like

 2. Bertie
  7 oktober 2018

  Ik heb van hem genoten en nog steeds. Hij was een kunstenaar in zijn beroep.

  Like

 3. ria
  5 oktober 2018

  Hij was er is er en zal altijd blijven.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 oktober 2018 door in Muziek en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: