Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Het Avontuur zit in jezelf – I – 3 Europa

 

‘Daar ben ik weer. Waar was ik gebleven? O ja, dan heb ik het nog niet eens over de indiaantjes. Het is altijd afwachten met die indiaantjes. Nu willen ze weer meer oliegeld zien. En dan dat militaire geschutter van Correa en Morales over die FARC-rebellen. Populisten zijn het. Een linkse dictatuur is geen haar beter dan een rechtse. Zogenaamd voor het volk. Mag ik een teiltje? Nu gaat Correa in Ecuador weer de belasting verhogen en die lieve mensen hebben het toch al niet zo breed. Kunnen nauwelijks hun eten en brandstof betalen. Komt je dat bekend voor? Ja, maar daar protesteren ze tenminste. Geen wonder dat iedereen daar corrupt is. Je bent als toerist je leven niet zeker. Die brave afritsbroeken met hun aangeharkte tuintjes thuis, denken dat ze Ecuador gezien hebben omdat Paradijs ze in een comfortabele bus door de gevaren loodst. Buitenlandse zaken zegt het ook net: instabiele toestand. Weer overal relletjes en stakinkjes. “Niet doen Antas,” zeiden ze, “Nederlanders beseffen niet half hoe goed ze het in Europa hebben.”

Wat is dat nou Suus? Geen zin meer in Ecuador? Heb ik je weg ge… Je blijft toch liever een beetje dichter bij huis? Oh. Nou, ja, dat kan. Wat wil je dan? Dat weet je niet zo gauw. Nee, maak je geen zorgen. Daar ben ik voor. Wij van Paradijs Avonturen vinden àltijd de perfecte oplossing. Je wilt in ieder geval geheel verzorgd. En zon. Maar geen kanaries en costaatjes. Nee, niet zo van strand en barretjes. Begrijp ik. Een beetje stijl mag ook wel. En voor Kornelis moet er iets te beleven zijn. Ja, geef hem eens ongelijk. Een boek lezen of uit eten gaan, kun je ook thuis doen. Daar hoef je niet voor op reis. Behalve de zon dan, want hier lijkt het wel de zondvloed. Je zou willen dat Noach nog in de buurt was. Want wat een weer weer vandaag hè? Je komt met je goede goed gewoon niet van de weg weg, ha ha ha.

Nee hoor. Je bent me helemaal niet tot last. We maken gewoon een nieuwe afspraak. Kijken we samen naar een zonnig alternatief. Morgen? Even kijken. Tien uur? Dat is goed. Nog even een vraagje: hou je van bloemen en fruit? Ben je dol op. Nee, nergens om, zo maar. Tot morgen dan. Dag Suus.’

 

Afbeelding gemaakt door MabelAmber van Pixabay.com

Het avontuur zit in jezelf wordt een reisfeuilleton langs de afgrond van de liefde
naar een idee van Sjeng van Dalsum.

Hieronder klik je voor eerder en later gepubliceerde afleveringen van
Deel I, Paradijs Avonturenreizen (als ze te lezen zijn, zijn ze gekleurd)
Het DorpEcuador – Europa – TurkijeDe ZuidpoolDe Atlantische oceaanTytsjerksteradielPanama – De wereld

Daarna volgt deel II, Het Volle Leven

8 reacties op “Het Avontuur zit in jezelf – I – 3 Europa

 1. rietepietz
  31 maart 2019

  Tja, Suus is gewoon niet weerbaar genoeg, ophangen die man eh… de telefoon natuurlijk

  Like

  • Jokezelf
   1 april 2019

   Suus laat zich inpakken met boter en suiker 😱

   Like

   • rietepietz
    1 april 2019

    Je zet haar zeer geloofwaardig neer, ik krijg een hekel aan haar, 😉 Ik houd niet van die types die over zich laten lopen;-)

    Like

    • Jokezelf
     1 april 2019

     Ach jee… en ze is nog niet eens weg 🙃

     Like

    • rietepietz
     1 april 2019

     Ik houd mijn hart vast ja.

     Like

 2. Bertie
  29 maart 2019

  Suus mag misschien gelijk hebben, lastig is ze wel voor Paradijs.☻

  Like

  • Jokezelf
   29 maart 2019

   Laat Paradijs maar schuiven. Die zijn aan hun klantjes gewaagd. 😎

   Like

   • Bertie
    29 maart 2019

    Daar zal ik me ook geen zorgen om maken.

    Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 maart 2019 door in Korte verhalen, Spanning en avontuur en getagd als , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: