Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

ZWOZ -La última canción

Dit ultieme lied werd geschreven en vertolkt door Polo Montañez (1955-2002). Montañez was een Cubaanse autodidact die oorspronkelijk werkte op de familieboerderij. Hij begon op zijn zevende met zingen en gitaar spelen op familiefeestjes. Zijn eerste liedje (Este tiempo feliz – deze gelukkige tijd) schreef hij in 1973 en toen hij 44 was, had hij al 70 songs geschreven, gewoon op zijn gehoor.  Hij deed daar overigens zelf niets mee, omdat hij van mening was dat het allemaal niets waard was. Maar hij bleef wel overal spelen en begon zelfs een bandje dat optrad in toeristenhotels.
Pas in 1999 tekende hij een platencontract. Zijn eerste album, ‘Guijara Natural’ kwam uit in 2000 en tikte al snel goud en platina aan. Ook zijn tweede album ‘Guitarra Mía’ uit 2001, deed het bijzonder goed. Zijn carrière begon nog maar net vorm te krijgen toen hij in november 2002 geschept werd door een vrachtwagen en overleed.

Mijn vertaling van La última canción

Ik stel me het laatste lied voor dat ik hoor,
en ik denk dat het romantisch moet zijn.
Een sentimenteel lied met heel veel liefde erin,
zodat mijn hart in tranen baadt

Ik stel me de laatste minuut van mijn leven voor,
en ik denk dat het romantisch moet zijn,
waarin ik de ultieme waarheid kan zeggen
over de liefde, over hartzeer en verdriet

Ik stel me de laatste hoek voor waar ik me verstop
en ik denk dat het bitter moet zijn.
Een goed verborgen plek waar zelfs ik kan huilen.
zodat niemand mijn tranen ziet

Ik stel me de laatste toekomst van mijn leven voor,
en ik denk dat dat een vreemde plek moet zijn,
want ook dan zal het geluk mij niet toelachen,
na al die jaren dat ik heb geleefd

Ik ben niet iemand die, als hij wakker wordt,
gemakkelijk gelooft dat het precies de juiste dag is.
Er zijn dagen dat ik helemaal niets doe.
Alleen maar kijk naar de kleuren in mijn kamer

Daarom zal ik proberen in mijn laatste ogenblik
mijn hart elastisch te maken.
Ik moet nog zoveel leren,
daarom zal ik tot het einde vechten

Hoewel de laatste hoek waar ik me verstop
waarschijnlijk heel bitter zal zijn.
Een goed verborgen plek waar zelfs ik kan huilen,
zodat niemand mijn tranen ziet,

Stel ik me de laatste toekomst van mijn leven voor
dan denk ik dat dat een vreemde plek moet zijn.
Want ook dan zal het geluk mij niet toelachen
na al die jaren dat ik heb geleefd.

Maar de laatste minuut van mijn leven moet ROMANTISCH zijn

Wil je nog meer zwijmelnummers horen, of zelf meedoen? Ga dan naar Trees

14 reacties op “ZWOZ -La última canción

 1. Dwarsbongel
  17 april 2019

  Melancholie…
  En wat een triest einde, alsof hij het in dit lied al half voorspelde…

  Like

 2. Joanne
  13 april 2019

  Mooi nummer en fijn dat de tekst erbij staat.

  Liefs Joanne

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 13 april 2019 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: