Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Het Avontuur zit in jezelf – I – 8 Panama

‘Hè Nelis, niet zo somberen lieverd. Weet je wat? Ik haal even een wijntje en een kaasje voor je.’ Suus vult een glas met de afmeting van een kleine goudvissenkom en legt een paar blokjes kaas op een schoteltje. ‘Kijk eens mop.’ Kornelis klokt de inhoud achter elkaar naar binnen en ontdooit wat.
‘Wil mijn knorrige baasje er nog een?’ Hij knikt gelaten. Suus monstert haar echtgenoot van boven tot onder en slaat haar armen om zijn nek.
‘Lieverd, die broek kan ècht niet meer. Wanneer gooi je die nou eens weg? Al die saaie terlenka ’s en polyester stropdassen. Het lijkt wel of ik met een begrafenisondernemer ben getrouwd. Zelfs een dominee is vergeleken met jou nog een dandy. Je bent toch iemand? Laat dat dan zien! Ik wil een beetje tegen je kunnen opkijken. Weet je dat mannen van jouw formaat op reis vaak een linnen zomerpak met een zijden das dragen?  Zo kan ik niet met je het vliegtuig in hoor.’
‘Dan hou ik hem toch nog maar even aan.’
‘Ik heb zelf al iets leuks gekocht voor op vakantie.’
‘O? Had je geld te veel?’
‘Wil je het zien?’
‘Als je het niet voor je kunt houden, doe dan maar,’ zegt Kornelis dof. Hij staart in de verte en kauwt gedachteloos op een stukje Edammer.

Suus loopt de kamer uit en komt even later op haar tenen terug. Ze gaat achter zijn stoel staan, legt haar handen voor zijn ogen en tilt haar rechtervoet voorzichtig in zijn kruis. Dan trekt ze in één snelle beweging haar handen weg. ‘Kijk eens Nelis, voor jou.’
Op zijn schoot staat een sierlijke roodleren open pump met veel riempjes en een behoorlijk hoge hak. Daarin zit de voet van zijn Suus, die altijd op verstandige stappers loopt. Niet begrijpend kijkt hij om, recht in haar lachende gezicht.
‘Voor mij?’
‘Ja. Manolo Blahniks. Ik dacht, ik ga er gewoon een keertje voor. Je wilt toch dat je vrouwtje er leuk uitziet als we op avontuur gaan? En ik heb nog iets voor je.’ Ze trekt haar been uit zijn kruis en gaat rechtop staan.
‘De linker zeker?’ zegt Kornelis op een toon alsof hij het nauwelijks kan geloven.
‘Nee, deze is Made in Ecuador,’ zegt ze trots. Heupwiegend loopt ze naar de kast en haalt er een grote ronde doos uit. Met een triomfantelijke uitdrukking op haar gezicht trekt ze het deksel eraf, zeilt het door de kamer en loopt met de open doos terug naar Kornelis. Met een zwierig gebaar haalt ze er een Panamahoed uit en laat die bungelen voor zijn ogen.

panama-3896565_1280

Gratis foto van mynobejarano op Pixabay

avontuur zit in jezelf wordt een reisfeuilleton langs de afgrond van de liefde
naar een idee van Sjeng van Dalsum.

Hieronder klik je voor alle afleveringen van Deel I, Paradijs Avonturenreizen
(als ze te lezen zijn, zijn ze gekleurd)
Het DorpEcuadorEuropaTurkijeDe ZuidpoolDe Atlantische oceaanTytsjerksteradiel – Panama – De wereld

Daarna volgt deel II, Het Volle Leven

5 reacties op “Het Avontuur zit in jezelf – I – 8 Panama

 1. rietepietz
  15 april 2019

  Ik ben benieuwd of Kornelis onder een hoedje te vangen is door Suus.

  Like

 2. Ferrara
  14 april 2019

  Ach help, een linnen pak en een Panama, ik zie het Kornelis nog niet dragen.

  Like

 3. Bertie
  14 april 2019

  Die Suus, helemaal om en in voor avontuur.
  Manolo Blahniks. Ferrari-rood, neem ik aan.
  Even dacht ik dat ze na de schoenen met een plumeau te voorschijn zou komen maar daar kun je natuurlijk niet mee op reis.
  Ik wacht op de volgende aflevering.

  Like

  • Jokezelf
   14 april 2019

   Ferrari-rood inderdaad 😉 en bij die plumeau had je zeker ‘wat zien ik?’ in gedachten? 😂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 april 2019 door in Korte verhalen, Spanning en avontuur en getagd als , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: