Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zijlstra – De pont naar noord – ZWOZ

Foto Anne van Zantwijk via Theaterbureau De mannen

In 2002 hoorde ik dit lied van Zijlstra, een vroegere zeevisser uit Den Oever, die destijds in de weekenden jazz speelde op zijn trompet en pas eind jaren tachtig professioneel muzikant werd. Ik had nog nooit van de man gehoord, maar ik was meteen fan. Het nummer kwam van de cd ‘Tussen Den Oever en New York’, dat nog veel meer prachtige muziek bleek te bevatten. De band (want niet alleen de man (Jeroen) heette naar zijn achternaam, maar de hele band noemde zich Zijlstra) is opgericht in 1998 en speelt sindsdien onafgebroken op de Nederlandse podia en in de theaters. Met Jeroen Zijlstra op trompet en zang, PieterJan Cramer op toetsen, Edwin Wieringa op bas en Nout Ingenhousz op drums, heeft de band in de afgelopen jaren dertien cd’s uitgebracht.

Je vindt een interessant en zeer uitgebreid interview op jazz.com met Jeroen Zijlstra over zijn verleden, zijn heden en zijn liefde voor muziek.

De maan betovert het stille IJ,
verlicht de pont naar Noord.
De sterren staan er speciaal voor mij.
Ik stap verliefd aan boord.

De stad heeft al haar lichtjes aan.
Ze boeit me net als jij.
Ik zie je al bij de reling staan.
Jij slaapt vannacht bij mij!

Liefste de boot is aan,
wil je met mij mee naar huis toe gaan?
Kom liefste pak je fiets.
Wij hebben iets
dat nog niemand heeft

De fietspont vaart naar de overkant.
We zijn op weg naar Noord.
De vraag die op mijn lippen brandt,
heb jij al lang verwoord.

Liefste de boot is aan,
wil je met mij mee naar huis toe gaan ?
Kom liefste pak je fiets.
Wij hebben iets
dat nog niemand heeft

Liefste de boot is aan,
wil je met mij mee naar huis toe gaan?
Kom liefste pak je fiets.
Wij hebben iets
dat nog niemand heeft

Tekst en muziek: Jeroen Zijlstra
Meer zwijmels beluisteren of zelf meedoen? Kijk dan bij Iris Papillo

21 reacties op “Zijlstra – De pont naar noord – ZWOZ

 1. Dwarsbongel
  5 juni 2019

  Grappig, om je eigen naam te zien in verband met muziek! Ik was uiteraard geïnteresseerd toen ik die naam zag, ik had ooit iets over hem gelezen en opgezocht of ik kon vinden of hij nabije familie was, niet dus. De naam Zijlstra komt veel voor, dus da’s ook weer niet zo gek. En nu hóór ik ‘m dus voor het eerst bewust. Hij mag van mij wel dichterbij komen in de familie, muziek goedgekeurd!

  Like

 2. Novelle
  3 juni 2019

  bijzonder zeg bedankt dat je het deelde zeg ik kende ze niet

  Like

 3. Matroos Beek
  2 juni 2019

  Mooi Joke! Voor mij een ontdekking 😃

  Like

 4. AnneMarie
  1 juni 2019

  Fijne muziek ommnaar te luisteren. Jammer dat hij onbekend is gebleven. Het doet me wat denken aan Stef Bos. Denk dat hij iets bekender is maar op de een of andere manier doet deze muziek me aan hem denken.
  Op het filmpje is het hotel nog in aanbouw. Ik dacht tenminste dat het een hotel is.
  Leuk om te zien. We moeten hoognodig weer naar Amsterdam denk ik.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 juni 2019 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: