Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

ZWOZ -Joan Baez Donna Donna

 

Joan Baez 1966, bron wiki commons.

Joan Baez (1941) is voor mij de personificatie van de protestgeneratie en vooral van Woodstock (1969). Helemaal mijn tijd. Ze zong vaak met Bob Dylan (1941), eveneens een protestzanger uit die tijd. Dit lied, Donna Donna, was – voor zover ik het mij herinner – zo ongeveer het eerste wat ik van haar hoorde. Het stamt uit 1960 en ik krijg nog steeds kippenvel als ik het hoor.

 

***

In 2018 zong ze het nog eens in Berlijn. Minstens zo mooi. In februari 2019 gaf ze het allerlaatste concert van haar afscheidstournee in Carré, Amsterdam. Het zingen begon haar teveel moeite te kosten (Trouw, 5 februari 2019).

***
Nog meer zwijmelen op zaterdag? Luisteren of zelf meedoen? Kijk dan bij Iris Papillo

11 reacties op “ZWOZ -Joan Baez Donna Donna

 1. friedab2015
  18 juli 2019

  Ik krijg zo’n beetje per dag wel `n stuk of drie nieuwe bloggers en die willen dat ik hun lees . . . Voor de duizenste keer: Ik blog dus voor me zuster in Sylt, zij vindt dat ik professioneel schrijf en fotografeer. Verder hou ik het netjes & keurig, maar kan het allemaal niet meer aan.
  Dus, negeer ik alles anders kan ik Mieppie nog niet eens iets te eten geven. Sorry Joke! * http://www.friedabblog.wordpress.com * Amsterdam, 18 juli 2019 * Liefs van Elfriede!

  Like

  • Jokezelf
   18 juli 2019

   Lieve Elfriede, je hoeft mijn blog niet te lezen hoor. Ik ben jouw blog toevallig tegengekomen en heb even gewoon even ergens op gereageerd, meer niet.

   Like

 2. Albert y Mara fotoblog
  29 juni 2019

  Puur jeugdsentiment. En daarom was het voor ons genieten!

  Like

 3. henk50
  25 juni 2019

  Ja, goed om haar en haar muziek niet te vergeten!

  Like

 4. Dwarsbongel
  23 juni 2019

  Uiteraard weet ik wie Joan Baez is en sommige van haar songs, maar ze is bij mij toch een beetje onderbelicht gebleven tussen alles wat er toen gemaakt werd en mijn smaak die zich nog verder ontwikkelen moest…
  Fijn om haar weer eens te horen!

  Like

  • Jokezelf
   24 juni 2019

   Het is ongelofelijk wat er toen aan muziek geproduceerd werd. Het ging maar door.

   Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 22 juni 2019 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: