Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

ZWOZ -Joan Baez Donna Donna

 

Joan Baez 1966, bron wiki commons.

Joan Baez (1941) is voor mij de personificatie van de protestgeneratie en vooral van Woodstock (1969). Helemaal mijn tijd. Ze zong vaak met Bob Dylan (1941), eveneens een protestzanger uit die tijd. Dit lied, Donna Donna, was – voor zover ik het mij herinner – zo ongeveer het eerste wat ik van haar hoorde. Het stamt uit 1960 en ik krijg nog steeds kippenvel als ik het hoor.

 

***

In 2018 zong ze het nog eens in Berlijn. Minstens zo mooi. In februari 2019 gaf ze het allerlaatste concert van haar afscheidstournee in Carré, Amsterdam. Het zingen begon haar teveel moeite te kosten (Trouw, 5 februari 2019).

***
Nog meer zwijmelen op zaterdag? Luisteren of zelf meedoen? Kijk dan bij Iris Papillo

11 reacties op “ZWOZ -Joan Baez Donna Donna

 1. rietepietz
  23 juni 2019

  Zoveel mooier dan er nu tegen dierenleed geprotesteerd wordt, komt zoveel beter binnen. Inderdaad ook de oude Joan zingt nog prachtig, indrukwekkend hoor. Niets te veel 2x hetzelfde nummer luisteren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Regenboogvlinder
  23 juni 2019

  Oh ja Joan Baez, ik vond haar ook geweldig. Lang geleden dat ik dit nummer hoorde. Ik vond het nummer ‘The night they drove old Dixie down’ zo’n heerlijk nummer. Leuk om weer te horen want die heb ik even opgezocht.

  Like

 3. atevegter
  23 juni 2019

  Mooi! Hierdoor heb ik weer naar Joan Baez geluisterd en Eric Clapton. Dankjewel!

  Geliked door 1 persoon

 4. Bertie
  22 juni 2019

  De naam en de titel weet ik nog, verder ging ze aan me voorbij. Ik weet niet waarom.

  Like

  • Jokezelf
   23 juni 2019

   Ach, weet je, er was zó veel zó verschrikkelijk goed in die tijd, dat het bijna onmogelijk is om alles nog te weten. Maar zo af en toe komt er wat voorbij waarvan je denkt ‘oja, die hadden we ook nog.’ Dus het is je vergeven 😌

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 22 juni 2019 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: