Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Zwijmelen op zaterdag – Dans nog eenmaal met mij

Toen dit plaatje verscheen, was ik 11 en ik vond het geweldig. Luisterend met de oren van nu, is het een tamelijk oubollig liedje, vooral vanwege de keurige uitspraak die toen gebezigd werd, maar de tekst klopt, alles rijmt zoals het moet en de muziek staat als een huis.
The Fouryo’s was een Amsterdamse zanggroep, die eind jaren vijftig bekend werd met covers van de Everly Brothers, McGuire Sisters, Rooftop Singers en andere Amerikaanse tienergroepen.

Cabaretgroep ‘wij spelen niet zuiver, maar hard.’ De vrouw rechts is/was mijn moeder

Mijn moeder was een paar jaar ouder en kon ook best lekker zingen. Zij kreeg zangles van de beroemde zangpedagoge Bep Ogterop waar ook de Fouryo’s les namen en zij hoopte ook op een muzikale carrière. Dat is niet helemaal gelukt, maar ze zong wel de sterren van de hemel in het Amsterdams Operakoor en was lid van een cabaret-achtig zangroepje dat optrad in de toenmalige buurthuizen.

Herkennen jullie trouwens de koppies op de hoes van dit singletje nog?hoesjedansmetmij
Linksboven zie je de Fouryo’s zelf, daaronder Rob de Nijs (ritme van de regen), die dame onder Rob de Nijs herken ik niet (Conny Francis?)en de meneer onder die dame is niet goed te zien, dus ik heb geen idee. Rechtsboven de Blue Diamonds (Ramona), daaronder een mij onbekende grootheid, dan de Spelbrekers (kleine kokette Katinka) en de meneer daaronder zou Ricky Nelson (Hello Mary-Lou) kunnen zijn, maar dat weet ik niet zeker. Midden onder links zijn volgens mij de Wama’s (waar is m’n mammie?) en wie die vijf jongemannen zijn, weet ik niet.

 

 

Nog meer zwijmels beluisteren, of wil je zelf meedoen? Kijk dan bij Melodyk die vanaf 20 juli het ‘zwijmelen op zaterdag’ stokje heeft overgenomen van Trees
Delen

17 reacties op “Zwijmelen op zaterdag – Dans nog eenmaal met mij

 1. henk50
  4 aug 2019

  Heerlijk ‘blikken’ geluid…. puur natuur…

 2. rietepietz
  4 aug 2019

  Je moeder zag er goed uit en dat is toch altijd een plus in het artiestenvak. .Jammer dat ze haar droom niet waar kon maken.
  Tja die platenhoes, het meisje onder Rob de Nijs zou Trea Dopps kunnen zijn die met haar Ploem ploem Jenka ook wel ongeveer uit die tijd kwam en volgens mij staan er allemaal Nederlandse artiesten op die hoes . Maar verder weet ik ook niet meer dan jij al opnoemt

 3. Melody
  4 aug 2019

  😉 Toen dit liedje verscheen was ik nog niet eens in de maak 😉

  Mooie herinneringen heb je er wel aan dus, dat is fijn.
  Wie die mensen zijn die jij niet herkent kan ik je dus ook niet vertellen

  Dank je wel voor je mooie bijdrage, inderdaad oubollig met de oren van nu maar zulke nummers blijven leuk op de een of andere manier.

  Fijn weekend.

  • Jokezelf
   4 aug 2019

   Die nummers blijven leuk juist omdat ze zo oud zijn denk ik, en natuurlijk vanwege de herkenbare melodietjes.

 4. skar
  4 aug 2019

  Dit is voor mij wel erg oud, nog voordat ik geboren werd, natuurlijk ken ik bepaalde namen wel, want die waren in mijn tijd ook nog actief, heerlijke gouwe ouwe….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 3 aug 2019 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: