Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Gevangen spam

Gratis foto van Pixabay door tesatool0

Ik vind het zó zielig: al die Russische, Tsjechische, Hongaarse en Poolse jongens en meisjes die zich de blaren op hun vingers typen voor ellenlange spamreacties op mijn blogs. Het zijn er nogal wat; in de afgelopen drie dagen heb ik maar liefst 108 spamreacties ontvangen op één bericht uit februari 2011 (nota beide bene).

De laatste reactie is van ene Kathryn Ger. Zij heeft nog moeite gedaan om haar stukje om te zetten in enigszins leesbaar Nederlands. Maar het gaat helemaal niet over mijn verhaaltje, welnee, ze wil me software aansmeren voor het breken van Captcha’s op Google.  Een volgende reaguurder spendeert ruim 1500 woorden aan medicijnen en ziektes die ik totaal niet herken en waar af en toe iets tussen staat als ‘sperm’, ‘allergy’ of ‘development’. Het lijkt op woordvermicelli: zoveel mogelijk woorden aan elkaar knopen met af en toe een linkje ertussen, in de hoop dat iemand er – al dan niet per ongeluk – op klikt.
Even verderop staan stukken in het Russisch, wat ik niet kan lezen, of in het Grieks, wat ik ook al niet kan lezen. Er zijn teksten die alleen maar uit lange, onderstreepte links bestaan. Sommige lieverds willen me cryptomunten verkopen en natuurlijk zitten er ook seksgerelateerde reacties tussen. Die hebben niet zo veel tekst nodig: “I really want to ** me in the ass on the camera” of “link to my free webcam”

Ze schrijven onder namen als Fordsounc, Farmonindef, Tamkoschunjunse of MitenCagudetta en ze posten steeds opnieuw dezelfde teksten onder hetzelfde bericht. Dus die namen komen meerdere keren voorbij met dezelfde ‘reactie’.

The prime minister and neck should be maintained in a indifferent whereabouts using a combination of manual inline immobilisation, a semi-rigid collar, sandbags, spinal board, and securing strapsThese types of specimen are old if the researcher wishes to ex- distinct, foretoken or generalise to the more often than not research popula- tionFirstly, for a proof judgment to be made give a doctor’s performance, the patients’ outcomes ought to be attributable solely to that doctor’s actionsDecidedly a potentially suitable location has been rest the pacing catheter/electrode is connected to a pulsating generator and the pacing threshold (the minimum voltage that command lay the ventricle) is soberThe prime colloids Disadvantages close by are derived from gelatins: ? Unlucky plasma abundance distension ? Large quantities needed ? Gelofusine ? Peril of hypothermia ? Haemaccel (unsuitable for transfusion with in one piece blood? Reduced plasma colloid osmotic crushing because of its penetrating calcium content)

Вашему вниманию предлагается платформа для оказания фриланс услуг – Kwork.За смешные деньги можно заказать услугу из любой интернет-деятельности и не только.

Each gestational excludes the feasibility of ectopic pregnancy, at least instead of sac with its embryo has its own individualistic placentaThe two neuronal processes coalesce during later growth and form joined axon processA connective pile septum with a blood container (2) passes from the capsule (6) into the cortex and to the medulla (5)The powwow samhita techniques for procedures such Hridayam and the Ashtanga as tooth extraction, Sangraha date from around the cyst drainage, cataract 5th century ce and were written unseating, repairing at hand the Indian physician and healer hernias

Ik kan er geen chocola van maken. Jullie wel? Probeer het maar eens te vertalen. Je weet niet wat je leest.

Bron: gratisography.com

Ik ben zo blij dat er een goede spamvanger op WordPress zit, want wat denken die mensen nou? Dat ik gelukkig word van die rommelreacties op berichten van jaren geleden? Dat ik iedere dag met spanning zit te wachten op die woordenbrijen met links naar weet ik veel waarheen? 

Enfin, inmiddels heb ik de reactiemogelijkheid op berichten ouder dan een jaar uitgezet. Misschien scheelt dat?

18 reacties op “Gevangen spam

 1. Rob Alberts
  7 augustus 2019

  Ja, die Spammers.

  Ik blijf mij erover verbazen.

  Sex, pilletjes, horloges en nog meer flauwekul komt er in mijn spambox voorbij.
  Vreemd genoeg soms ook een bekende reageerder.
  Daarom kijk ik af en toe.

  De vertaling laat ik voor wat het is.

  Vredelievende groet,

  Like

 2. Array
  7 augustus 2019

  Wat veel spam krijg jij zeg, je bent gewild. ☻ Als ik er tien per dag krijg is het op, om de paar dagen gooi ik ze weg..
  Ik neem nooit de moeite ze te vertalen. Toen ik pas aan de pc zat, begin 200, kon ik er nog om te lachen maar het nieuwtje was er gauw af. Deftige stambomen laten maken met gegarandeerd een titel erin, heraldiek wapen kopen, penisverlenging, rijk worden en meer achterlijks.

  Liked by 1 persoon

  • Jokezelf
   7 augustus 2019

   Ik kreeg tot voor kort ook maar een paar per week die ik dan na een week gewoon weggooide, maar de laatste tijd zijn het enorme lijsten. En ik wil ze dan toch doornemen omdat er ook wel eens een normale reactie doorheen glipt. En dat vind ik dan weer zonde. Verder bekijk, lees ik of vertaal ik ze niet hoor, maar vandaag kreeg ik ineens de geest.

   Liked by 1 persoon

 3. Jokezelf
  7 augustus 2019

  Dank voor je compliment en fijn dat je mijn onderwerpen leuk vindt (jij mag ook jij tegen u zeggen hoor).
  Ja, weet je. Gewone reacties, zoals die van jou vind ik wel leuk, ook op blogs van jaren geleden. Maar mensen die van die rare spam sturen vind ik vervelend. Ik had de reactiemogelijkheid altijd gewoon open staan, maar nu kan er dus nog maar tot een jaar na de plaatsingsdatum worden gereageerd. Is dat slim? Ik weet het niet, want die rare reacties worden door de spamvanger tegengehouden en de gewone leuke, zoals die van jou, niet. Die laten ze gewoon door. Dus als ik de boel op slot gooi, krijg ik ook geen gewone reacties meer. Terwijl de spamvanger ze er allemaal uitfiltert en ze ergens apart opslaat. Nou, ik denk er nog even over na. En tussendoor kom ik ook even weer bij jou kijken naar die mooie foto’s die je maakt. (want je maakt inderdaad hele mooie foto’s).

  Like

 4. friedab2015
  7 augustus 2019

  Oké, maar ik las uw reisverslagen van tien jaar geleden, naar Amerika, ook en vond ze erg boeiend. Uw onderwerpen zijn leuk . . . Nee, zulke leuke blogs schrijf ik niet. Ik ben meer van de fotografie of . . . En, dan denk ik ‘less is more’ loop niet zo te ouwehoeren, daarin hebben de mensen helemaal trek, als ze zoveel tekst zien, zijn ze al vertrokken.
  Dus . . . , heel veel witregels met tussentitels, om de aandacht vast te houden . . . Pleur er maar weer `n bende foto’s tussen, die helemaal nergens op slaan, maar wel ontzettend mooi zijn … , al zeg ik het zelf … – Nee, anders zegt niemand het. Kortom: Ik gaat de afwas doen. Amsterdam, 7 augustus 2019 * http://www.friedabblog.wordpress.com *
  Wat ik ook zo verschrikkelijk vind van dat geblog is: Je wilt iemand bereiken en de enige die erop reageert is Lulletje de Behanger of Lola en daarvan word ik helemaal kots …

  Liked by 2 people

Reageren? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 augustus 2019 door in (Zinnige) onzin en flauwekul en getagd als , , , , , , , , .

Categorieën

Archief

Belangstellenden

%d bloggers liken dit: